Hava Durumu

İnegöl tırpan yedi, Aktaş umut verdi

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2016 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 07:55
İnegöl 2009 yılı nüfus kayıtlarına göre 161 bin nüfusuyla Türkiye genelinde 43 ili geride bırakmıştı.
2016 yılına gelindiğinde nüfus 249 bine çıktı. Ama geride bıraktığı il sayısı 15.
Geride bıraktığı il sayısı azalmış olsa da yüzde 50’lik nüfus artışı oldukça dikkat çekici.
Kuşkusuz İnegöl;  sanayi kenti, tarım kenti, Kendi markalarını oluşturup Türkiye’ye sunan ender ilçelerden biri. Örneğin İnegöl mobilyası, İnegöl köftesi, Oylat Kaplıcaları gibi. Bu yüzden de hedefte turizm var.
Ayrıca İnegöl; BEBKA’dan en fazla proje desteği alan belediyelerin başında geliyor. Tabii ki bunda başkan ve ekibinin payı inkar edilemez.
 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş düzenlediği basın toplantısında 12 yılın sunumunu yaptı. Tabiri caizse 12’den vurdu. Yaptıklarını yapacaklarını anlattı. Emeği geçenlere teşekkür etti. Ahde vefa örneği gösterdi. 
Ancak bunu yaparken göreve başladığı dönemi sıfır olarak kabul etmesini anlayamadım. O döneme kadar hiçbir şey mi yoktu İnegöl’de acaba…
Sonuçta birçok veriyi bizimle paylaştı Belediye bütçesinin 15 milyon liradan 129 milyon liraya çıktığını,29 milyon liralık borcun olduğunu da açık yüreklilikle ifade etti.
 Konu Bütünşehir yasasına gelince yasanın İnegöl’e zarar verdiğini İller Bankası payında yüzde 40’a varan kayıp yaşandığının altını çizdi. Ancak yasaya sahip çıkmayı da ihmal etmedi.
Gelinin “Hem ağlarım hem giderim” dediği gibi Başkan Aktaş da ‘hem eleştiririm hem sahip çıkarım’ demeye getirdi.
Sonuçta başkan, tırpana rağmen umutluydu.

Kalite, başarı ve sürdürülebilirlik

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile KalDer Bursa Şubesi işbirliğiyle bu yıl 14’üncüsü organize edilen Kalite ve Başarı Sempozyumu “Sürdürülebilir Mükemmellik” teması ile start aldı. 
KalDer Bursa Şubesi’nin marka etkinliği haline gelen sempozyumun açılışında konuşan BUSİAD Başkanı Günal Baylan Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada askeri, siyasal, sosyal ve ekonomik olarak pozitif ayrışarak her zaman güçlü olmak zorunda olduğuna dikkati çekti.
Tofaş’ın CEO’su Cengiz Eroldu ise otomotiv sektörünün sürdürülebilir mükemmellik adına attığı adımları TOFAŞ özelinde değerlendirerek, geleceğe dönük gerçekleştirilen projeler ve yatırım planları hakkında bilgi verdi. 
Sempozyum bugün mükemmellik ödülleriyle son buluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.