Hava Durumu

İnsan sağlığıyla ‘baz’arlık olmaz

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2016 04:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 04:59
Baz istasyonları hep tartışma konusu olmuştur. Sorulduğunda insan sağlığına zararı olmadığı hatta iletişim kalitesi için gerekli olduğu söylenip duruldu.
Ama kimse kusura bakmasın madem öyle; neden  baz istasyonları kamufle ediliyor, neden gizli gizli kuruluyor?  
Bu yüzden kentimizdeki elektro manyetik alan ölçümleri, insan sağlığının ‘baz’ alınması, Avrupa kriterlerine uyumlu hale getirilmesi şart. 
İşte bu konuda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 51 Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret ederek Bursa’da baz istasyonlarının yaydığı radyasyon ölçümleriyle ilgili ortak çalışma yapmak istediklerini ilettiler.
Neden Nilüfer ? 
Çünkü bu ölçümleri yaptıran tek belediye de ondan.
Ama oda Bilgi Teknolojileri Kurumu’na takıldı.
Neden mi?
Cevabını Bozbey veriyor:
“Biz Nilüfer Belediyesi sınırları içerisinde baz istasyonlarıyla ilgili İsviçre’deki kriterleri uygulamak istedik fakat Bilgi Teknolojileri Kurumu dava açarak bizim kararımızı iptal etti. İstediğimiz insan hayatına, insan yaşamına gerçekten zarar veren ya da yaşam kalitesini düşürecek olan bu uygulamayı Avrupa’daki seviyeye getirmek. Bu nedenle komitenizin çalışmalarına destek vermeye hazırız”
Komite, ölçümlerle ilgili başvurdukları Uludağ Üniversitesi’nden ise eli boş dönüyor.
Bu neden dersiniz?
Cihaz yokmuş...
Kimse kusura bakmasın beyler, İnsan sağlığıyla ‘baz’arlık olmaz. 
Elektromanyetik dalgalar mutlaka zapturapt altına alınmalı..

DSP’nin esnaf çağrısı


Malum Ramazan bayramı geliyor. Çarşı pazarda bayram bereketi bekleniyor. Ama bir de AVM gerçeği var ki esnafı kara kara düşündürüyor
Ama Demokratik Sol Parti DSP’den çok anlamlı bir çağrı geldi.
Bursalılara seslenen İl Başkan Yardımcısı Yüksel Cingil “Esnaf bu memleketin ve Bursamızın temel taşı, harcı, betonu, huzurun sigortası. Esnaf yaşarsa memleket yaşar. Kimi zaman anahtarını, kimi zaman çocuğunu teslim ettiğin, üzerimde param yok sonra versem olur mu diyebildiğin esnafına sahip çık” diyor. 

İftarda TÜYAP klasiği 


Dün akşam TÜYAP Bursa Fuarcılık şirketinin Almira Otel’de iftarı vardı. Tarih günler öncesinden belirlenmişti. Ancak sonra apar topar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in iftarı ortaya çıktı. İnsanlar acaba bir katılımda gevşeme olabilir mi diye düşünmeye başladı. Ama olmadı. TÜYAP iftarı her zaman olduğu gibi yine basının ilgi odağıydı. 
Acaba neden?
Çünkü İlhan Ersözlü gibi son derece başarılı, insan ilişkileri sağlam bir genel müdür ve ekibi var da ondan.

BTSO’dan bayram müjdesi


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Halkbank ile imzaladığı protokolle üyelerine piyasa koşullarına göre oldukça avantajlı şartlarda kredi kullanma fırsatı sundu. 
BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Halkbank Bölge Koordinatörü Ahmet Dinçel’in imza koyduğu protokolle BTSO üyeleri aylık 0,85’lik faiz oranıyla 10 bin TL ile 125 bin TL arasında kredi kullanabilecek. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.