Hava Durumu

İstanbul yolu Maslak olur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2016 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 04:45
Kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği nitelikli projelerle Bursa inşaat sektörünün önemli oyuncularından biri haline gelen Alpiş Group, İstanbul yolunda yeni bir projeye hazırlanıyor.
Alpiş Gorup tarafından Tavacı Recep Usta’da basın mensuplarına verilen iftarda Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp’le sohbet ettik.
Karaalp 356 daire ve 23 dükkandan oluşan Tuana Evleri’nde sona gelindiğini projeye 150 milyon lira harcandığını belirtti.
İstanbul yolunda Tuana Evleri’nin yanında 600 konutluk yeni bir projenin arifesinde olduklarını söyledi. Karaalp İstanbul yolunun gelecekte İstanbul kuleleriyle meşhur Maslak olacağını iddia etti. 
Bana göre oldukça hatırı sayılır bir iddiaydı. Ama İstanbul yolunun gelecekte çok önemli bir lokasyon olacağı kesin gibi görünüyor. 
Yeni proje için 250 milyon liralık bir yatırım öngörülüyor.
İnşaat, dinamik bir sektör. Sanırım sektörü dinamik kılan da oyuncuların ve kentin dinamizmi olsa gerek. 
Ancak sektörde biriken yapı stoku da göz ardı edilmemeli.

Şaypa büyümeye odaklandı


Şaypa’nın 2016 yılı büyüme hedefi yüzde 13 olarak açıklandı.
Crowne Plaza’da düzenlenen iftar programında  büyüme politikasına ilişkin bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Şaylı ulusal marka olma hedefi doğrultusunda büyüme yolculuğuna hız kesmeden devam edileceğini söylüyor. 
Verilen bilgiye göre, Şaypa bu yılın ilk yarısını yüzde 12,8 büyüme ve 308 milyon lira ciroyla kapattı. İkinci yarısında ise yüzde 13 büyüme 302 milyon ciro toplamda 611 milyon liralık ciroyla yılı tamamlamayı hedefliyor.

Temiz enerji zamanı


Yenilenebilir enerji konusunda aslında önemli fırsatlara sahibiz. 
Örneğin güneş, rüzgar gibi, termal gibi... Ama ne hikmetse burnumuzun dibini görmeyiz. İlla elin petrolünü gazını alacağız.
Oysa imzalanan iklim anlaşmaları yenilenebilir enerjiyi işaret ediyor
ULUÇEV Genel Müdürü Prof. Dr. Kadir Kestioğlu iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin ayak seslerinin ülkemizde de işitilir olduğunu bir an önce temiz enerjiye yönlenilmesi gerektiğinin altını çiziyor 
Ayrıca yenilenebilir enerji konularında mutlaka teşvik sağlanması gerektiğine işaret ediyor.

İhracatta eğitim destekleri


İhracat, Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyada en büyük ilk 10 ekonomi içinde yer alabilmemiz için kuşkusuz önemli bir tutuyor. Gerçi hedef medef kalmadı ama sonuç itibarıyla ihracata dayalı büyüme olmazsa olmazımızdır.
Ekonomi Bakanlığı da bu bağlamda bir dizi teşvikler uyguluyor. Bunlardan birisi de Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi Destek Programı kapsamında verilen yüzde 70 destekli ihracat eğitim programları. 
Faveo Eğitim ve Danışmanlık Genel Müdür Barış Gül, nitelikli dış ticaret uzmanlarının yetiştirilmesi için uygulanan destekten başta KOBİ’ler olmak üzere çoğu firmanın yeterince haberinin olmadığını söylüyor. Düzenledikleri eğitim programlarında dışa açılmak isteyen firmaları bilgilendirdiklerini belirtiyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.