Hava Durumu

İyi haber Artvin’den geldi

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2016 04:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 04:42
Şu sıralar negatif haberlerle kafamız abandone oldu. 
Yok mu güzel haber diye düşünürken, o güzel haber nihayet Artvin’den geldi: 
TÜİK tarafından yapılan araştırmada Artvin, ‘En güvenilir il’ seçildi. Daha önce de Şavşat dünyada ‘Sakin Şehir’ seçilme ayrıcalığını yaşamıştı. Her Artvinli gibi Bursa’da yaşayan bir Artvin Şavşatlı olarak gerçekten gurur duydum. 
Listede, Sinop ve Gümüşhane de ikinci ve üçüncü sırayı alıyor. Son sırada ise ilginçtir; Muğla var. Gerçi Muğla konuya itiraz etti. Sonucu ne olur bilemem ama bir gerçek var ki Türkiye’nin doğa harikası, cennet köşesi Artvin  Türkiye’nin en güvenilir ili ilan edildi. Artvin ayrıca sokak çocuğu olmayan tek il özelliğine de sahip.
Turizmde en önemli parametrelerden biri de güvenlik değil mi? O da TÜİK tarafından tescil edildiğine göre neden müthiş bir turizm lokasyonu olmayalım. 
Devlete ve özel müteşebbislere düşen görev, Artvin’in altıyla yani siyanürlü altınla uğraşıp milleti zehirlemek yerine altından daha değerli üstüyle ilgilenmeli ve Artvin turizme çok daha etkin biçimde hazırlanmalı.
Artvin’i kurtaracak maden değil, turizmdir.

Cerattepeciler haklı çıktı

İkinci güzel haber de Yargıtay’dan geldi
Cerattepe’de çıkarılmak istenen maden için daha önce verilen olumsuz raporları çöpe atanlar  bilirkişinin 2014’ te hazırladığı ÇED olumlu raporuna Artvin halkı itiraz etmiş, itirazı kabul eden mahkeme raporunu iptal ederek dosyayı bir üst mahkemeye sevk etmişti. Yargıtay da maden çıkarması için verilen ÇED olumlu raporunun iptal kararını onadı. 
Bir anlamda Artvin halkının haklı olduğuna hükmetti.
Fakat ne acıdır ki rantçılar hukuku takmıyor. Çünkü 2015’ te yeni bir düzmece ÇED raporuyla cinayette ısrar ediyor.
Bu rapor da yargıda; dava, 19 Eylül’de Rize’de görülecek. Halktan mı yoksa ranttan yana mı karar verilecek göreceğiz.

Çalışma hayatına mercek tutacağız

Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) olarak Faveo Eğitim Danışmanlık ve Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (Peryön) Güney Marmara Şubesi’yle yaptığımız işbirliği sonucu çalışma hayatını ele alacağız.
Uludağ İhracatçı Birlikleri’nde 27 Temmuz Çarşamba günü saat 13,30’da başlayacak panelde, kişisel verilerin korunması, geçici iş sözleşmesi, yıllık ücretli izne ilişkin değişiklikler, uzaktan çalışma ve esnek çalışma gibi konular masaya yatırılacak. Önemli bir konu; ilgi duyanları bekliyorum.

Borsanın kralı zeytin

Bursa Ticaret Borsası’nın yılın ilk yarısındaki işlem hacmi 1 milyar 182 milyon 346 bin 356 lira olarak gerçekleşti. 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 33,2 oranında artış var.  Geçen yıl aynı dönemde 887 milyon 354 bin 140 liralık işlem gerçekleştirilmişti. İşlem gören ürünler arasında 453 milyon 591 lirayla zeytin ilk sırayı alırken, 106 milyon 266 bin liralık işlem hacmiyle et ikinci, 97 milyon lirayla canlı hayvan da üçüncü oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.