Hava Durumu

İznik’te hayaller gerçek oldu

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2016 01:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 01:45
Medeniyetler başkenti İznik, temiz, çevreci ve ekonomik yakıt doğalgaz ile buluştu.
Bursa'nın açık hava müzesi İznik için hayal denilen doğalgaz meşalesi binlerce İzniklinin katılımı ile yakıldı. Bursagaz, doğalgaz için 35 milyon liralık yatırım yaptı.
Açılış törenine Başbakan Yardımcısı AK Parti Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin iştiraki projenin önemini de ortaya koyuyor.
Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptıkları konuşmalarda projenin önemine dikkati çektiler
Ancak İlçe Belediye Başkanı Osman Sargın'ın “Bundan tam 22 ay evvel, Ağustos 2014’te başladığımız doğalgaz aşkı bugün yaptığımız nikâh töreniyle son buluyor, İznik doğalgazla temiz havayla buluşuyor. Artık ev hanımlarımız külle, pislikle, sobayla uğraşmayacak. 
Bizler doğalgaz çalışmalarına başladığımızda bazıları doğalgaz İznik’e gelmez diyorlardı. Ve bugün görüyoruz ki bir hayal daha gerçek oldu” sözleri ilçe halkının doğalgaz aşkını ortaya koyuyor.
Doğalgaz, İzniklilerin yaşam kalitesine olumlu katkı yapacaktır hayırlı olsun.
 

BUTGEM’E TÜBİTAK’tan tam not


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni (BUTGEM) ziyaret eden TÜBİTAK Türk Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) uzmanları BUTGEM’in deneyiminden faydalanmak istediklerini söylüyorlar.
BUTGEM, Bursa’nın ve  BTSO’nun sıra dışı merkezlerinden birisidir. 
Düşünsenize Güney Kore’de BUTGEM gibi 330 merkez var.
 

Dericilerin Ankara çıkarması


Bursa Deri OSB Başkanı Rıfat Aygüler, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere gittiği Ankara’da T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü makamında ziyaret ederek sorunları anlattı.
Söylendiğine göre, Bakan Özlü de “Bursa’nın bakanlığımız nezdinde çok ayrı bir yeri var” diyerek destek sözü veriyor.
Elbetteki Bakan’ın destek sözü çok önemli. Ancak unutmamak lazım ki yıllardır Bursa’nın beklediği yatırımlar var. Örneğin yerli marka otomobil.
Yeri bile hazır. Madem Bursa Bakanlık nezdinde ayrı bir yere sahip babayiğit konusunda hala ne bekleniyor.
 

BOSCH’tan mesleki eğitime destek


Teknik bölümlerin ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli eleman yetiştirilmesi, Bursa çevresindeki meslek okullarının gelişiminin desteklenmesi amacıyla 1999 yılından bu yana faaliyet gösteren Bosch Mesleki Eğitim Merkezi’ne bu yıl başvurular, 30 Haziran Perşembe gününe kadar devam edecek. 
Bosch Mesleki Eğitim Merkezi’ne başvurmak için 9. sınıfı bitirmek ve 1 Temmuz 2001 tarihinden önce doğmuş olmak şartları aranıyor. Başvuru formları, Bosch Bursa Fabrikası Danışması’ndan temin edilerek, formda belirtilen adrese şahsen veya postayla ulaştırılabiliyor.
Verilen bilgiye göre son 6 yılda merkeze yapılan 5 bin 500 başvuru içinden 284 öğrenci mezun olarak Bosch’ta istihdam edilmeye başlandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.