Hava Durumu

KalDer genel kurula hazırlanıyor

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2016 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2016 07:40
KalDer, isminin başına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararıyla Türk ismini alan Türkiye’deki ender STK’lardan birisidir.
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Bursa Şubesi Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) öncülüğünde de 1998 yılında faaliyete geçti. 
Amaç,  çağdaş kalite anlayışının etkinlik kazanması ve yaygınlaştırılması, kalite bilincinin yerleştirilmesi, kalite çalışmalarının teşvik edilmesidir.
Bu bağlamda düzenlediği Kalite Başarı Sempozyumları ise Türkiye genelinde büyük ses getirmektedir. BUSİAD-KalDer işbirliğinin marka etkinliklerinden birisi haline gelmiştir.
Her geçen yıl başarı çıtasını yükselten KalDer Bursa Şubesi’nde 13 Şubat 2016’da genel kurul var. 
Başkan Erdal Elbay’ın tek liste olarak seçime gitmesi beklenirken, yönetim kurulunda bazı isimlerin değişebileceğinden söz ediliyor.
KalDer etkinliklerinin en büyük özelliklerinden birisi gönüllülük esasına dayanmasıdır. 
Bu yüzden de genel kurullarda pek hır gür çıkmaz.

Bu görev Bursa’ya yakıştı

Geçtiğimiz gün CHP’nin kurultayı vardı. Liderin değişmesi beklenmiyordu zaten.
Ancak gözler Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin belirlenmesine çevrilmişti. 
Açık söylemek gerekirse MYK üyelerinde ciddi bir değişim yaşandı. Partinin yönetim kadrosu ciddi biçimde yenilendi. 
Bu değişimden Bursa, payına düşeni aldı, bana göre de yakıştı.
CHP Milletvekili ekonomi profesörü Lale Karabıyık da sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak parti yönetimine girmeyi başardı.
Karabıyık’ı kutluyor, başarılar diliyorum.

İrgil neden kızdı

Kamu hastanelerinde görev yapan hekimler ve sağlık personelinin zorunlu mesaiye geçeceği haberi sağlık çalışanları başta olmak üzere ilgili oda ve birlikleri ayağa kaldırdı. 
Söz konusu düzenlemeye ilişkin hekim milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “Kamu hastanelerindeki hekim ve sağlık personeline modern kölelik yaptırılmaya çalışılıyor” diyor

Haritacılar Çolak’tan vazgeçmedi

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi genel kurulunda mevcut başkan Ali Faruk Çolak, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.
Bursa Akademik Odalar Birliği’nde yapılan genel kurula tek aday olarak giren Çolak, HKMO Bursa Şubesi’nin 13. dönem başkanı oldu. 
Çolak, yaptığı konuşmada “TMMOB bünyesinde 2013 yılında elimizden alınan Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ile Bursa ve çevre iller maalesef çok şey kaybetti. 2015’te CBS’yi tekrar Bursa’ya kazandırmak için çalıştık bütün altyapıyı hazırladık ama maalesef antidemokratik bir şekilde 2015’te de CBS elimizden alındı. Önümüzdeki dönemde Bursa ilinin ve çevre illerin gelecekteki gelişimini etkileyecek ve altyapısını oluşturacak bu sistemin tekrar Bursa’ya verilmesi için yılmadan çalışacağız.” diyor.
Konu Bursa olunca gerisi teferruattır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.