Hava Durumu

Kalite treninde yerimizi aldık

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2016 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2016 08:29
BTSO, Kalite Birliği, TSE, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin de (BEGD) içinde yer aldığı 30’u aşkın paydaş, bir yıl boyunca kaliteyle yatıp kaliteyle kalkacak adeta.
Kalite Birliği ve paydaşlarca bu kapsamda geliştirilen ‘2016 Kalite Yılı Projesi’nin üçüncü etkinliği 27 Şubat’da BTSO’da yapılacak ve İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk “Standardizasyon” konulu sunum yapacak. 
Program (AS TV - BURSA TV)’de canlı yayınlanacak.
Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı olarak projenin hazırlanan tanıtım filminde “Kalite markalaşmaya giden yoldur” sloganıyla yer almış olmaktan da mutluluk duydum. Bana bu fırsatı veren AS TV ve Bursa Hakimiyet Gazetesi yönetimine ve bizzat çekimi gerçekleştiren Bursa TV muhabiri Nermin Işık ve Kameraman Ercan Vardar’a teşekkürler.
Gelelim namı diğer Karamanoğlu’na;
Yani projenin fikir babası olarak bilinen ve yürütücüsü olan, ayrıca TSE Bölge Müdürlüğü görevinden alınmasına rağmen asla pes etmeyen, kaliteyle yatıp kaliteyle kalkan Mustafa Karaman’ı da kutlamak lazım…
Öyle ya çekil köşene, görev verilirse yap, verilmezse maaşını al ve keyfine bak! Yapmamış.

140 Fırıncı neden mahkemelik

Enteresan bir ülkeyiz vesselam.
Çünkü bu ülkede yasa var ama uygulayan yok denir hep. Ama uygulamaya kalktığında da cezalar can yakıyor. Cezaya muhatap olanlar da yandım Allah türküsü söylemeye başlıyor.
Tıpkı fırıncılarda olduğu gibi
BESOB Başkanı Arif Tak’ın söylediğine göre, ekmekte tuz fazla yaz cezayı, bir gramı eksik yaz cezayı… Bu durumda olan tam 140 fırıncı var. Bunlar da soluğu mahkemede almışlar.
Bakalım pirincin taşını kim ayıklayacak.

Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım

Geçtiğimiz günlerde Türkmen kardeşlerimize Bursa’dan bir tır dolusu ilaç gönderildi.
Son teslim 29 Şubat’ta… Yalnız bir sorun var toplama ilacın risk oluşturacağının altı çiziliyor.
Osmangazi Belediyesi Meclisi CHP Grup Sözcüsü Eczacı Cevat Asa “Eczacı olarak ifade edeyim ki bu tür ilaç kampanyalarının insan sağlığına riski vardır. Pratikte karşılığı da yoktur.” diyor. Üstelik belediyelerin de bu işten haberi olmadığını söylüyor.
Ne yaman çelişki değil mi?

Mudanya sırtları yeşilleniyor

Mudanya sırtlarında geçtiğimiz ağustos ayında meydana gelen orman yangını yüreğimizi dağlamıştı. Vali Münir Karaloğlu öncülüğünde başlatılan “Her Fidan Bir Can”  kampanyası acımızı bir nebze de olsa hafifletti.
Çünkü büyük ölçüde ağaçlandırıldı. Bölge rantçılara teslim edilmedi. Vali Karaloğlu’nun söylediğine göre, son fidan dikimi mart ayının sonunda yapılacak.
Göynüklü Mahalle Muhtarı Turgay Demirci ve Göynüklü Derneği Başkanı Orhan Samast’ı kabulünde konuşan vali, tüm Bursa’nın konuyu sahiplenmesiyle amaca ulaşıldığını söylüyor.
Belli ki atılan taş ürkütülen kurbağaya değmiş.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.