Hava Durumu

KOSGEB’e iletişimci ziyareti

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2016 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 07:05
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası BTSO’da iletişim sektörünü temsil eden 51. Meslek Komitesi üyeleri KOSGEB Bursa İl Müdürü Ahmet Akdağ’a ziyaret gerçekleştirdi.
Komite başkanı Mehmet Çetinkaya başkanlığında yapılan ziyarette KOSGEB Bursa Müdürü Ahmet Akdağ KOBİ’lerin ülke ekonomilerinin bel kemiği olduğunu söylüyor. 
KOSGEB olarak KOBİ’lerin üretim, ürün ve hizmetlerinde kalite ve verimliliği artırmayı, teknolojik düzeylerini yükselterek, pazar paylarını genişletmelerini amaçladıklarını belirtiyor.
Ziyarette KOSGEB’in küçük işletmelere sağladığı destekler anlatıldı.
KOSGEB’in KOBİ’lere sağladığı destekler hepimizce malum. Hatta Akdağ’ın verdiği bilgiye göre, veri tabanına kayıtlı 38 bin işletmeye hizmet verdi ve 2015 yılında 24 milyon lira kredi desteği sağlandı.
Yalnız önemli bir ayrıntı vereyim;
2009 yılına kadar imalat sektörüne destek sağlayan KOSGEB, 2009 yılından sonra hizmet ve ticaret sektörünü de destek kapsamına aldı.

 ‘2016 yılı kalite yılı’ tam gaz


42 paydaş tarafından organize edilen ‘2016 Yılı Kalite Yılı’ etkinliği kapsamında, “Kişisel Gelişimin Önemi ve İnsan Kalitesi” konulu eğitim, BUSKİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
“Yaşam ve Marka Koçu” Gülen Sakallıoğlu tarafından verilen eğitime, BUSKİ çalışanları, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Prof. Dr. Erkan Işığıçok, çeşitli kurum ve kuruluşun yanında birçok firmada kalite anlayışının daha üst seviyeye çıkması için gayret gösterdiklerini söylüyor.
Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) olarak böyle bir etkinliğe paydaş olmaktan mutluyum.

Bu kursta iş var


Bursa Şavşatlılar Derneği ilk sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.
Başkan Murat Aydın ve ekibi tarafından hazırlanan ve tamamen kadınları kapsayan  “bu kursta iş var” projesiyle, ilk etapta Şavşatlı kadınların iş yaşamına kazandırılması hedefleniyor.
Kadının iş gücüne katılımında nal topladığımız dönemde bu proje önemli…
Başvurular ise 30 Nisan’da bitiyor.

BUTEKOM ve TTTSD’den büyük hedef


Bilgilendirme seminerleriyle üyelerine katma değer sağlamayı hedefleyen Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB),Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) tarafından düzenlenen‘Tehlikeli Atıkların Sıfır Deşarjı’ konulu seminere ev sahipliği yaptı. 
Tehlikeli Kimyasalların Sıfır Deşarjı, tekstil ve ayakkabı sektöründe büyük marka ve tedarikçilerin 2011 yılında başlattıkları ve ortaklaşa hareket ettikleri  programda, yol haritasının belirlenmesi ve tespit edilen adımlarla 2020 yılında kadar tehlikeli atıkların sıfır deşarjı hedefleniyor.
Kim istemez ki; Umarım başarılır. 
Malum son yıllarda çevre katliamlarını görünce insanın ister istemez umudu kırılıyor.





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.