Hava Durumu

Marmarabirlik’ten Ar-Ge hamlesi

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2016 02:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 02:46
Ortaya koyduğu vizyon projelerle; hem üretimde, hem ihracatta, hem kârlılıkta çıtayı epeyce yükselten Marmarabirlik, Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında basamakları 10’ar, 20 şer tırmanıyor.
Ama bana kalırsa asıl bitirici hamleyi Ar-Ge’yle yapacak. 
Çünkü Marmarabirlik yönetimi Ar-Ge şirketi kurma kararı aldı. Devletin bu konuda ciddi hibe destekleri var. Bu desteklerin de Bursa’ya, Marmarabirlik’e Marmarabirlik ortaklarına sağlanacak olması da oldukça önemli.
Kurulacak şirketle Ar-Ge merkezi daha bağımsız hale dönüşecek. Kendi alanında ürün çeşitliliğini sağlayacak ve katmadeğerli hale getirecek. Böylece sektöre de Ar-Ge hizmeti de verebilecek… Yani bir anlamda yalnız kendine değil, sektöre katkı sağlayacak.
Bilindiği gibi Araştırma Geliştirme bu ülkenin ne yazık ki en zayıf halkalarından birisidir. 
Son yıllarda aşama kaydedilse de hala alacağımız çok yol olduğu açıktır. 
Şahsen bu önemli hamle nedeniyle Başkan Hidamet Asa ve yönetim kurulunu kutluyorum.
Başkan Asa “Ar-Ge şirketimizde, Marmarabirlik’in ürün çeşitliliğinin artırılması, ürün raf ömrünün uzatılması, ortalama yüzde 20’lerde olan fire oranlarının minimum seviyeye çekilmesi, tuz oranının düşürülmesi ve iade oranlarının yok denecek seviyelere indirilmesi gibi konularda çalışma yürütülecektir” diyor.
Tabiri caizse; her derde deva Ar-Ge…
 

Hoş geldiniz Sayın Vali


Bursa Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü yılbaşından bu yana toplam 244 bülten yayınlayarak çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.
Dün 245. Bülten yayınlandı, Bülten, Antalya’dan kentimize atanan yeni Vali İzettin Küçük’ün 17 Haziran 2016 tarihi itibarıyla (dün) göreve başladığına ilişkindi. 
Ben hoş geldiniz diyor, Bursa’nın gelecek vizyonuna olumlu katkı yapacağınız inancımla kolaylıklar diliyorum. 
 

BUMİAD iftarda buluştu…


Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği’nin (BUMİAD), önceki gün düzenlediği iftar yemeğinde Bursa’nın iş, siyaset, akademik dünyasının temsilcileri ve kentin yerel yöneticileri bir araya geldi.
Crowne Plaza’da düzenlenen iftar yemeğine, BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe ve dernek üyelerinin yanı sıra Başbakan eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın iştiraki dikkat çekiciydi.
Dikkat çeken ayrıntılardan birisi başkan Orhan Efe’nin son dört yıldır iftar duasını yaptırmasıydı.
 

Dericilere ‘Ala’ destek 


Bursa Deri OSB Başkanı Rıfat Aygüler, İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 
Başkan Aygüler, yönetim kurulu olarak Deri OSB ve Bursa’yı deri ve deri ürünleri imalatı alanında bir ana merkez haline getirebilmek adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, üç ana yapısal çözümden söz ediyor: 
Birincisi OSB’nin devlete olan borcun anaparasının yapılandırılması, ikincisi faizlerin affedilmesi ve OSB’nin imar yapısının günümüz üretim şartlarına uygun bir şekilde tadilatın yapılması.
Bakan Ala’nın her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.