Hava Durumu

MÜSİAD’dan bölgesel çözüm

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2016 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 07:38
Piyasalarda bir durgunluk var malum. 
‘Çek’ler dönüyor, para dönmüyor, işler kesat. İnsanlar fesat. Hedefler tamtakır.
Velhasılı kelam işimiz zor.
 Ne yapmamız lazım?
Ekonomiye dönmemiz lazım; ekonomiye…
MÜSİAD Bursa Şubesi de böyle sıkıntılı bir dönemde 6. Bölgesel İş Geliştirme Toplanıtsı’nı Bursa’da Merinos AKKM’de gerçekleştirdi. İyi de etti.
Çünkü nerde hareket orda bereket… 
Her ne kadar kendi ekseni içinde olsa da… 
Bir yanda bölgesel ilişkilerin geliştirilmesi gibi konular ele alınırken, öbür taraftan 20 civarında ilden gelen MÜSİAD üyeleri açtıkları onlarca stantta iş bağlantısı kurmaya çalıştılar.
Burkay’ın “Bu ülkenin 2023 hedefleri var. Dünyanın 10. büyük ekonomisi, 500 milyar dolarlık ihracat, 25 bin dolarlık kişi başı milli gelir gibi… Bunu gerçekleştirecek sizlersiniz. Ülkeyi yönetenlerin de iş dünyasının önünü açacak önlemler alması gerekiyor” sözleri dikkat çekiciydi.
Eğri oturup doğru konuşalım!
Hedefler konulalı 14 yıl geçti. Ülke olarak bir sıra bile atlayamamışsak hatta bir sıra gerilemişsek daha neyin hedefinden bahsediyoruz; anlamadım.

Bursagaz’ın çevre finali başlıyor

Sosyal sorumluluk bilinciyle eğitime ve çevreye verdiği önemi pekiştiren Bursagaz’ın öğrencilerde çevre bilincini geliştirmek amacıyla düzenlediği Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması’nda final 31 Mayıs’ta yapılacak.
Bursa’nın 8 ilçesinde düzenlenen ilçe elemeleri sonucunda belirlenen ilçe birincileri Crowne Plaza’da düzenlenecek finalde birincilik için yarışacak.

Balkantürksiad’dan şehitlerimize mevlit

Ülke olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin birliği, dirliği için nice şehitler verdik vermeye de devam ediyoruz. Ruhları şad olsun.
Balkantürksiad da Bal-Göç’le birlikte bugün Emirsultan Camii’nde öğle namazının arkasından vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal etmiş gazilerimizin ruhuna, mevlidi şerif okutulacak. Allah kabul etsin.

GESİAD sinerjisine Seymen enerjisi

Cem Seymen CNN Türk’ün çok önemli ekran yüzlerinden birisidir. Özelikle “Para Dedektifi” programıyla bilim, teknoloji, eğitim, inovasyon, üretim, tarım ve hayvancılık alanlarında ki araştırmaları hafızalarda.
Geçen akşam Genç Sanayici ve İşadamları Derneği GESİAD’ın Almira Otel’de düzenlediği aylık sinerji toplantısına konuk oldu.
İlginç sözler söyledi:
Türkiye’nin kendi genlerine sahip çıkamadığını, Merinos koyunu ve Ankara keçisinin başka ülkelere kaptırıldığını belirtmesi oldukça anlamlıydı.
Gel de şaşırma.
Ama asıl bomba bence Diyarbakır karpuzu idi.
Seymen, Diyarbakır karpuzunun tohumunun Meksika’dan geldiğini belirtmesiyle adeta küçük dilimizi yuttuk.
Hatta çok daha ilginci Seymen’in söylediğine göre, biz üretimde kendi tohumumuzu kullanamıyormuşuz. Yerli tohum kullanana 10 milyar liraya kadar para 10 yıla kadar hapis cezası veriliyormuş.
Bu nasıl milli tarım, bu nasıl milli politika; anlayan varsa beri gelsin. 
Bir yaşıma daha girdim vallahi…
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.