Hava Durumu

Müsteşarlık olmadı Antalya verelim

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2016 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 07:37
Vali Münir Karaloğlu’nun Antalya’ya atanması birtakım soru işaretleri taşıyor.
Çünkü adı Başbakanlık Müsteşarlığı’na geçiyordu. Üstelik arkasında dağ gibi bir Cumhurbaşkanı’nın olduğu söyleniyordu.
Ama Başbakanlık müsteşarlığı olmadı. Keşke olsaydı. Eminim Bursa için çok daha faydalı işler yapardı.
Çünkü gerçekten Bursa’yı benimsediğini düşünüyorum. Gerçi yüksek hızlı tren konusunu bir türlü çözüme kavuşturamadı. Sağlık Serbest Bölgesi’ne imza atamadı.
 Neyse;
Müsteşarlık olmadı, sana Antalya verelim dendi adeta.
Bunda başbakan değişikliğinin de etkisi olabilir mi diye insanın aklına gelmiyor değil.
Önceki gece de BTSO’da onuruna verilen iftar yemeğiyle Bursa’ya veda etti. Sayın Vali’ye ilişkin Bursa’ya verdiği katkılar nedeniyle teşekkür edildi, plaket verildi.
Hizmete gelince; Bursa’ya ‘Uluşehir’ mottosu ve TOBB okulunun imam hatipe dönüştürülmesi dışında kusura bakmasın bir şey aklıma gelmiyor. 
Zaten icraat olarak valilerin artık kente katabilecekleri oldukça sınırlı. Bütünşehir yasasıyla birlikte ipler büyük ölçüde büyükşehir Belediyelerinin elinde.
İnsani olarak ise son derece hoşgörülü, sempatik babacan bir bürokrattı. En azından benim düşüncem böyle. Çünkü kendisini eleştirdiğimiz zamanlar oldu.  Allah’ı var; kalkıp bir gün ters bir şey söylemedi en fazla; karşılaştığımızda esprili biçimde takılırdı.
Güle güle Sayın Vali. Allah yolunu açık etsin.

BEBKA, festivali uluslararası platforma taşıyor

Ülkemizde çizgi film ve animasyon sektörünün gelişmesine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdüren ve Eskişehir Valiliği’nin koordinasyonunda 2 yıldır Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali’ni düzenleyen BEBKA, 13-18 Haziran 2016 tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek Annecy Animasyon Film Festivali’ne katılacak.
Başarılar diliyorum.

Bursa Beton, ‘beton yola’ girdi

ABD’nde 1891’de, Almanya’da 1930’da başlayan beton yol uygulamaları ülkemizde de beton üreticilerinin gündeminde. Sıkıştırılmış beton yol, bitümlü sıcak asfalt yollara alternatif olarak sunuluyor.
30 yılık geçmişiyle Bursa Beton da konuyu mercek altına aldı. Yoğun Ar-Ge çalışmalarından sonra elde ettiği yeni ürünü de geçtiğimiz günlerde düzenlenen etkinlikte ilgili taraflara anlatıldı. 
Görünen o ki asfalt yolların yerini beton yollar alacak.

Sosyal Politikalar neyin peşinde?

Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü inanılmaz bir işgüzarlığa imza attı. 
 Osmangazi Belediye Meclisi’ne bir yazı yazarak Kirazlı Mahallesi girişindeki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi’nin ismini Şehit Uzman Çavuş Sinan Yaylı Caddesi olarak değiştirilmesini talep ediyor.
Yok artık. 
Bu kadarına da pes doğrusu… Ortak değerlerimizi karşı karşıya getirmeye çalışmak hangi aklın hangi mantığın ürünüdür anlamak mümkün değil.
Şehidin adının bu tip oyunlara alet edilmesi gerçekten kelimenin tam anlamıyla rezaletin son perdesidir. 
MHP Osmangazi Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Cemil Aydın ‘teklif edilmesi dahi rezalet’ olarak tanımladığı talebin, Osmangazi Belediye Meclisi tarafından reddedildiğini söylüyor; Hem de oybirliğiyle.
Örnek tutumlarından ötürü Osmangazi Belediye Meclisi’ni kutluyorum.
Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü neyin peşinde; Anlamış değilim.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.