Hava Durumu

OSB’ye 50 milyon dolarlık ‘dev şemsiye’

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2016 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 06:59
Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşu 1961 yılına dayanır ve Türkiye’de ilk ve örnektir. Türkiye’de sanayileşmenin adıdır bir anlamda.
Kalburüstü firmalarını bünyesinde barındırır. Öyle ki istihdamda ve 5 milyar dolara dayanan ihracatıyla lider konumdadır.
Kısaca çok önemli bir misyona sahip.
Bu denli önemli, Bursa OSB, pek tabii içinde barındırdığı tesislerle aynı zamanda bir risk yumağı oluşturmakta…
Çünkü risk oranı yüksek tesisler iç içe üretim yapmakta. 
Bursa OSB yönetimi ve Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) tarafından bu riski ortadan kaldırma amacıyla başlatılan ‘Şemsiye Sigorta Poliçesi’ bölge sanayicilerine anlatıldı.
Anlatıldığına göre teminat tutarı 50 milyon dolar. Ödenecek prim tutarı ise 210 bin dolar. Bölgede 248 firma olduğu düşünülürse firma başına ortalama 850-900 dolar düşüyor.
Belki bu rakam, riske göre değişebilir ona da pek tabii yönetimler karar verecektir.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Yardımcısı İbrahim Avcı’nın da katıldığı toplantıda URTEB Başkanı Ahmet Özenalp, poliçenin önemini anlattı.
Poliçe 3. şahıs olarak tanımlanan diğer firma ve çalışanlarının uğrayacağı can ve mal kayıplarını teminat altına alıyor.

GESİAD’a 19 taze kan


GESİAD,  Almira Otel’de düzenlediği mart ayı ‘Sinerji Toplantısı’nda Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ’ı ağırladı. 
19 yeni üyeye rozetleri takıldı. 
Başarılı olmanın formülünü 5N1K’yı tersyüz ederek "5K1N" olarak niteleyen Kızıldağ, "N; nasıl. K'lar ise kesintisiz çalışmak, koşullara ayak uydurmak, kurumsal kalitede bütünlük, kurumsal kimlikte bütünlük ve kişisel kalite." dedi

Türkün Holding’den Tophane kareleri


Türkün Holding Fotoğrafçılık Topluluğu üyeleri ve holding çalışanları, “Fotoğrafların Diliyle Tophane” temasıyla düzenlediği etkinlikte,  Bursa Tophane semtinin tarihi ve kültürel mekânlarını fotoğraf karelerine yansıttı.
Bursa Kalesi’nde bir araya gelen Fotoğrafçılık Topluluğu üyeleri, Bursa’nın sembollerinden olan bu tarihi yapıyı fotoğraf sanatıyla buluşturarak adeta yeniden inşa ettiler.
Kutluyorum.

Kaya ‘hodri meydan’ diyor


Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (BSMMMO) 9 Nisan da yapılacak Çağdaş Grup’un ön seçiminde geri sayım sürüyor.
Adaylardan Muharrem Kaya, Sheraton Otel’de düzenlediği kahvaltıda ekibiyle birlikte basınla bir araya geldi. Tartışma yaratacak iddialı sözler sarf etti:
 “Üyede örgütüne karşı güven sorunu var. Bu durum oda yönetiminin başkan odaklı çalışmasının bir sonucudur. Biz arkadaş grubu değil vicdan hareketiyiz. Koltuk siyaseti değil ilke ve değer siyaseti yapıyoruz. Buradan rakiplerime hodri meydan diyorum. Gelin açık oturumda tartışalım”
Yalnız görünen o ki;
Kaybedilse de kazanılsa da hazirandaki genel kurulda Çağdaş Grup üyeleri kendi adayları için nefer gibi çalışmaya devam edecek. 
Öyle görünüyor ki; asıl yarış 9 Nisan’da başlayacak.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.