Hava Durumu

Otomotiv endüstrisinde yeni rota neresi?

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2015 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2015 07:48
Özbekistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkeyiz, çünkü onlarla kardeşiz. 
Soyumuz bir sopumuz bir.
Ama bu kardeşlik ikili ilişkilere nasıl yansıyor; isterseniz bir de ona bakalım
    Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkan Yardımcısı Cengiz Kabatepe’nin verdiği bilgiye göre, Özbekistan’ın toplam ithalatı 13 milyar dolar en büyük ithalat kalemini ise 1 milyar dolarla otomotiv sektörü oluşturuyor. 
Bu sektör ise bizim en iddialı olduğumuz alan. İhracatımızda başı çekiyor.
Ama ne yazık ki bunu avantaja çevirememişiz. Tabiri caizse nal topluyoruz.
 İki ülke arasındaki toplam ticaret hacmi ise 1,5 milyar dolar bizim bu ülkeye dış satımımız 600 milyon dolar. Yani bu kardeşimize bile açık veriyoruz.
Bu verileri değiştirmek isteyen OİB, 20 kişilik Türk firmalarından oluşan ticaret heyetini Özbekistan’a götürdü. Fuarlar gezildi, bir dizi temaslar gerçekleştirildi.
Umuyorum bu kez sektör; nal değil, sipariş toplar. 

Faruk Çelik’ten asgari ücret sözü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, asgari ücretin hükümetin tavsiyesi olarak 1 Aralık’ta komisyona iletileceğini ve 1 Ocak 2016 itibarıyla bin 300 lira olacağını söyledi.
İşverenin asgari ücretin artmasının ek maliyet getireceği yönünde kaygıları olduğunun belirtilmesi üzerine Çelik, bu gibi konuların da hükümet kurulduktan sonra ele alınacağını belirtiyor. 

Ödül avcısı Bursagaz

Bugüne kadar birçok ödül alan Bursagaz, şimdi de yönetim Oscar’ı olarak bilinen “Hall of Fame” Stratejik Yönetim ödülünün sahibi oldu.
 Böylece uzun vadede sürdürülebilir performans hedefi doğrultusunda stratejik planlama çalışmalarını şekillendiren Bursagaz, stratejik yönetimdeki başarısı ile uluslararası alanda örnek şirketler arasında yerini aldı.
Tebrikler Bursagaz’a

KOSGEB keseyi açtı, 30 Kasım son…

KOSGEB’in 100 milyon TL olarak çağrıya çıktığı Destek Programının ikinci etabı için başvurular, 30 Kasım 2015’te de sona eriyor. 
KOBİ’lerde “Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi” ve “KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş” konu başlıklarında 100 milyon liralık destek verilecek.
İlk etapta 686 adedi Kurumsallaşma ve 213 adedi Markalaşma olmak üzere toplam 899 adet projenin 45 Milyon TL’lik bütçe ile KOSGEB tarafından desteklenmesine karar verildi.
Kalan 55 milyon TL’lik kısmının da 2. kez KOBİ’lerde “Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi” ve “KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş” konu başlıklarında çağrıya çıkıldığı belirtiliyor. 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.