Hava Durumu

Peyzaj mimarları asi çocukların yanında

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2016 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2016 06:30
Artvin’in Cerattepe bölgesinde yürütülmek istenen madencilik faaliyetlerine TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği de sert bir tepki gösterdi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Necla Yörüklü; “HES’lere, doğası tahrip edilip denizi doldurularak yapılan yollara, bir kama gibi Karadeniz’in kalbine saplı duran ve yeşilliği sadece ismiyle kısıtlı olan “Yeşil Yol”a karşı durup, doğasına ve kültürüne sahip çıkan “Karadeniz’in asi çocukları”nın yanındayız” diyor.
Artvin’in doğal, kültürel ve tarihi dokusuyla dünya doğa korumada öncelikli en önemli 25 sıcak noktadan birisi olduğuna dikkati çeken Yörüklü, “Karadeniz yöresi, kimisi için yalnızca fotoğraflardan da olsa, ülkemizin dört bir yanında bilinen, benimsenen ve sahiplenilen eşsiz bir doğa alanıdır. Birçok koruma statüsünün bulunduğu ve mutlak surette korunması gereken alanda yürütülecek faaliyetler çerçevesinde; floranın ve faunanın tahrip edileceği, arazi plastiğinden ve kayaç yapısından kaynaklı olarak heyelan riskinin artacağı açıktır” uyarısı yapıyor.
 “Bölgenin madenciliğe elverişli olmaması” sebebiyle Artvin’de madencilik çalışmaları 2008’de durdurulmuştu.
Hangi ara uygun oldu; anlamak mümkün değil.
Gördüğünüz gibi bu iş yalnızca Artvin’in meselesi olmaktan çıktı, Türkiye’ye mal oldu. O yüzden her taraftan tepkiler yağıyor. 

Bakan Tüfenkci bugün Bursa’da


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen esnaf ve sanatkarları bilgilendirme toplantısının Bursa ayağı bugün gerçekleştirilecek.
Saat 14.30’da Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilecek toplantıda esnaf ve sanatkarların en sık dile getirdikleri sorunlardan olan finansmana erişim hususunda alternatifler ele alınacak.  

Alçakça  saldırıya tepki yağıyor


Türk Silahlı Kuvvetleri’ni, hatta milletimizi hedef alan Ankara’daki alçakça saldırıya tepki yağıyor. 
BTSO, BUSİAD, BGC, MÜSİAD Bursa Şubesi, Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) ve birçok STK yaptığı açıklamada teröre lanet yağdırdı ve sorumluların bulunup hak etiği cezaya çarptırılmaları istendi.
Lamı cimi yok; yekvücut olma zamanı

695 bin sigortalı için ‘asgari’ destek! 


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Erhan Karaca, Bursa’da toplam 71 bin 201 bildirge veren işyerindeki toplam 695 bin 604 sigortalı ve Evde Çocuk Bakımı Projesi kapsamında bakıcı çalıştıran bin 103 annenin asgari ücret desteğinden faydalanacağını açıkladı. 
Verilen bilgiye göre desteklemenin toplam tutarı ise 11,4 milyar lira. Destek rakamı, prim ödeme gün sayısı günlük 3,33 TL ile çarpımı sonucu bulunacak. 
Desteklerden yararlanmak için SGK’ya olan yükümlülüklerin yerine getirilmiş olması gerekiyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.