Hava Durumu

Piyasalar teğet geçti

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2016 05:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 05:08
Kalleş darbe girişiminin hemen akabinde piyasalarda ilk gün endişesi vardı. Herkes tedirgindi; döviz ne olur, altın ne olur borsa ne olur diye. 
Hatta piyasalarda bir de Merkez Bankası’nın faiz indirimi devam eder mi beklentisi var ki; bugün belli olacak. Ben devam edeceğini en azından bu aşamada düşünmüyorum. Çünkü hala bir belirsizlik söz konusu.
Fakat piyasalara baktığımızda en büyük darbeyi yüzde 6’nın üzerinde değer kaybeden borsa istanbul yedi. 
Ama döviz cephesinde ise çok can sıkıcı bur durum yok. Altında ise ibre yukarıyı gösteriyor.
Kısaca şunu söyleyebiliriz ki darbe girişimi piyasalardan teğet geçti gibi...
Tabii bundan sonra biraz da derecelendirme kuruluşlarının yapacağı açıklamalar önem kazanacak.
İşte bu noktada derecelendirme kuruluşlarının mutlaka daha objektif bir tutum sergilemesi önemli.
Uluslararası piyasalarda ise darbe girişiminin atlatıldığı görüşü hakim. Dolayısıyla da bir Türkiye riskinden söz etmek mümkün değil. 
Bu da piyasalarda olumlu bir hava estirebilir.
Uluslararası yatırımcılara gerekli bilgilendirme de yapıldığına göre yabancıların kafasında Türkiye’yle ilgili soru işareti kaldığını da düşünmüyorum. 
Ancak her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylemek da olası değil. Bu yüzden ülkeyi yönetenlerin mutlaka ekonomiyi öncelikli hale getirmesi kaçınılmazdır.
Bir de bundan sonraki süreçte sapla samanın birbirine karıştırılmamasına ve kurunun arasında yaşın yanmamasına da azami dikkat gösterilmesi gerekmekte.     
Yoksa nerede kalır hukuk devleti vasfımız.

Hakan Güler’in zamansız ayrılığı

Bir süre gazetecilik yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Servisi’nde çalışmaya başlayan değerli meslektaşımız, Yunus Hakan Güler’i zamansız kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

UİB’den stratejik bakış

Düzenlediği eğitim seminerleriyle hazır giyim ve konfeksiyon sektöründeki firmaların rekabet edebilirlik seviyesini artırmayı hedefleyen Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, (UHKİB) ‘Stratejik Bakış ve Problem Çözme, Karar Verme’ semineri düzenledi.
Seminerler dizisi devam edecek.

Rüştü Burlu’ya hüzünlü veda 

Dr. Tevfik Rüştü Burlu Bursa’nın gariban babası olarak bilinir. Gelirini ve zamanını büyük ölçüde hayır işlerine ayıran Bursa’nın en büyük sosyal hizmet gönüllülerinden birisiydi. 
Rüştü Burlu Çocuk Esirgeme Yurdu’ nu bilmeyen sanırım yoktur.  Sanayici Orhan İğrek’in de kayınbabasıydı. Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.
Ulucamii’de kılınan cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı. CHP Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, eski bakanlardan Turhan Tayan, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk gözüme takılanlar arasındaydı
Tabutun başında bekleyen ‘Rüştü Burlu Evleri’nde kalan gençler ahde vefanın en güzel örneği olsa gerek.
Merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.