Hava Durumu

Poyraz, sert esiyor

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2016 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2016 08:29
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 20-21 Şubat tarihinde olağan genel kurula gidiyor.
Yarışa; Çağdaş Grubu temsilen katılan Yaşar Poyraz Crowne Plaza’da düzenlediği sohbet toplantısında projelerini paylaştı. 
En çok merak edilen konulardan birisi kentsel dönüşüme bakışıydı.
Diyor ki; “Kentsel dönüşüm yaparken belediyeler; bölgedeki sosyal donatı alanlarını belirlesin okul yerini ayırsın yolu yapsın kalan kısma emsal artışı getiriyorsa getirsin. O zaman elini tutarım”
Gerçekten öyle; kentlerde yaşam alanlarını oluşturmadan yapılacak kentsel dönüşüm; dönüşüm olmaktan çıkar bölüşüme döner o zaman da kente yazık olur.
Ayrıca genç mühendislere sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekiyor. Doktorlarda olduğu gibi mühendisler için de mali mesuliyet sigortası getirilmesini istiyor. Bunun için de değişim şart diyor.
Sizin anlayacağınız Poyraz, biraz sert esiyor.
İMO’nun 3 bin 600 civarında üyesi bulunuyor. 

Gözler Araplar da

Bir Arap hayranlığıdır aldı başını gidiyor. Gelecek hedefine turizmi koyan Bursa, valisiyle belediye başkanıyla bu konuda çok ciddi çaba harcıyor.
Son olarak Vali Karaloğlu’nun Cidde çıkarması da bu adımlardan birisidir.
Hatta Cidde’den sonra Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid ve beraberindeki heyeti makamında kabulü de dirsek temasının sıkılaştığını gösteriyor. 
Vali Karaloğlu;” Arap Turizm Örgütü ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Bursa’da konaklayan Arap turist sayısında ciddi bir artış olmasını bekliyoruz.”diyor.
Daha fazla Arap turistin Bursa’ya gelmesi için çaba gösterdiklerini belirten Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid ise; “Bursa sahip olduğu turizm altyapısının yanı sıra sağlık turizminde de çok başarılı. Arapların, sağlık turizmi için de Bursa’ya akın edeceğini düşünüyorum” görüşünde.
Tamam da benim anlamadığım bir şey var; Neden özellikle Araplar, 
Neden gelişmiş Avrupa, ya da Uzakdoğu ülkelerine bu denli özen gösterilmiyor.
Biraz da gözümüzü batıya mı çevirsek.

KalDer’de Elbay’a güvenoyu

Bursa’da kalite çalışmalarının yıllar önce fitilini ateşleyen ve BUSİAD’la birlikte sıra dışı zirvelere imza atarak Bursa’nın en önemli STK’larından birisi haline gelen KalDer Bursa Şubesi’nin 20. genel kurulu yapıldı.
KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A.Hamdi Doğan’ın da katıldığı BUSİAD evindeki genel kurulda Başkan Erdal Elbay oybirliğiyle yeniden göreve getirildi.
Erdal Elbay başkanlığında 2 yıl süreyle görev yapacak yeni yönetim kurulu Kutlu Şahin, Arzu Toygar, Erhan Küçüksüleymanoğlu, Hakan Usta, Zafer Kabatepe, Ahmet Hakan Tola, Tuna Arıncı, Metin Türk, Şirzat Karayel, Tunç Aydoğan, Turgay Çalışkan, Filiz Razgıratlı Okumuş ve Enver Say’dan oluştu.
Bursa Kalite ödüllerini mükemmellik ödüllerine dönüştüren KalDer Bursa Şubesi’nin yeni yönetim kurulunu kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.