Hava Durumu

Proje Pazarı TÜBİTAK’ta kurulacak

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2016 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2016 08:00
Otomotiv sektörü 4 yıldan bu yana Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım yarışması düzenliyor. 
Sektörde yeni buluşlar olsun, aracın emniyetini artırmaya dönük ya da verimliliği artırmaya yönelik yeni tasarımlar olsun yarışıyor ve dereceye girenler ödüllendiriliyor. Ödüllendirilmekle kalmıyor melek yatırımcılar vasıtasıyla ya da doğrudan firmalar kanalıyla uygulamaya sokuluyor.
Kısaca ekonomiye dönüştürülüyor
Bu yıl 5.’si 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Yarışma bugüne kadar bir yıl İstanbul’da bir yıl Bursa’da düzenleniyordu. Genelde de şova dönüşüyordu.
Belli ki şova dönüşme hikayesi sektör temsilcilerini biraz rahatsız etmiş olacak ki Ar-Ge Proje Pazarı’nın adresi değiştirilmiş.
Adres değişikliğini geçtiğimiz gün iş yemeğinde konuğum olan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu ilk kez açıkladı.
Sabuncu’nun verdiği bilgiye göre bu yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması TÜBİTAK’ta gerçekleştirilecek. 
Organizasyon böylece daha bir bilimsellik kazanacak. 
Hayırlı olsun.

Kent Konseyi’nde Balkan havası

BALKANTÜRKSİAD yönetimi, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni’ye ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Görüşmede BALKANTÜRKSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur, Balkanlar’ın sesini Bursa Kent Konseyi’ne taşımak istediklerini dile getirdi. 
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni de, “Toplumun her katmanından üyemiz var. Burada şehrimiz için konuşuyoruz. Şehrimizin geleceğiyle ilgili birçok projenin ilk tartışıldığı yer burası oluyor. Buradan ortaya çıkan görüş, Bursa’nın görüşü oluyor.” diyor.

Rekabetin yolu güçlü KOBİ’den geçer

Türkiye Orta Ölçekli İşletmeler ve Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Derneği TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği’yle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğiyle BTSO salonunda yapılan toplantıda KOBİ’leri dünya pazarlarına hazırlamanın yolları ele alındı.
Dr. Mühendis Mustafa Uysal’ın moderatörlüğünde yapılan toplantıda KOBİ’lere ilişkin çok çarpıcı bilgiler verildi.
İstanbul Ticaret Odası Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Çilingir KOBİ’lerin dış pazara açılması konusunda çok ilginç bir tespitte bulundu.
Şöyle diyor;
“Bizdeki mantık önce üretim yapalım sonra pazar bulalım. Oysa asıl önemli olan önce pazarın ihtiyacını belirleyip ona uygun üretim yapılmasıdır” 
Gerçekten önemli bir tespit.
Mustafa Uysal ise Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in araştırmasına göre Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmesi için 50 bin yeni KOBİ’ye ihtiyaç olduğunu belirtmesi de oldukça ilginçti.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur da rekabetin yolunun güçlü KOBİ’lerden geçtiğini belirterek KOBİ’lerin daha fazla güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.