Hava Durumu

Rantçıların elini yakacağız

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2016 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 07:42
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık önceki gün Bursa’da adeta rüzgar gibi esti. 
Egea HB’yi banttan indirdi, Ömer Koç’la birlikte işçilerle öğle yemeği yedi. Harput Holding’in Mustafakemalpaşa’daki tesisini açtı. Daha sonra helikopterle BTSO tarafından Karacabey tarafında kurulacak Teknosab’ı havadan inceledi. BTSO’da işadamlarıyla bir araya geldi.
Edindiğimiz bilgiye göre Bakan’a Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı Burkay eşlik etti.
Bakan Işık, Teknosab’la ilgili tarım alanı eleştirenlerine dikkati çekerek, “Teknosab’ı havadan inceledikten sonra ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bir kez daha görmüş oldum. Bakanlık olarak sanayinin finansmana erişiminden endüstri 4.0’a,  OSB’lerde boş tutulan arsalardan, ıslah OSB’lere varana kadar pek çok konuda düzenleme yapıyoruz. OSB’lere rant amacıyla bakacak olanların elini yakacak düzenlemeler getiriyoruz” ifadesini kullandı. 
İstişare toplantısında ilginç sözler söyledi:
“Yerli marka otomobil konusunda sektörle birlikte çalışmaya hazırız. Gelin hep beraber Türkiye’yi yeni nesil otomobil geliştirme merkezi haline getirelim. Egea yerli otomobildir. Çünkü Türk mühendisinin tasarımıyla geliştirilmiştir. Bursa 2023 hedeflerini yakalamamızda en etkin şehirlerimizin başında geliyor. Çünkü Türkiye’nin en büyük üçüncü üretim kenti.”
Yerli marka otomobil konusunda ise üzülerek söylüyorum yeni hiçbir şey söylemedi. Ne babayiğit belli, ne yer. 
Bakan’ın, üç sanayi devrimini es geçen Türkiye’nin 4.0 endüstri devrimini ıskalama lüksünün olmadığının altını çizmesi de dikkat çekiciydi. 

Burkay’dan Bakan’a teşekkür

Bakın Işık’ı Bursa’nın Bakanı niteleyen BTSO Başkanı İbrahim Burkay “Projelerimize verdiğiniz destek için teşekkür ediyoruz. Verdiğiniz destekle 2000’li yıllardan itibaren kendi oyunumuzu kurgulamaya başladık. Bursalı sanayici yalnız otomotiv değil, uçak da yapar tank da… Yeter ki ülke olarak kendi sanayicimize güvenelim. Teknosab’ın devreye girmesiyle birlikte Bursa akıllı fabrikaların merkezi olacaktır” dedi.
Burkay, ayrıca 4. sanayi devrimini ıskalamamamız gerektiğinin de altını çizdi.

Sağlığın A’ritmi’ Osmangazi ‘de atacak

Aritmi Osmangazi Tıp Merkezi yerini tam donanımlı Aritmi Osmangazi Hastanesi’ne bıraktı .
Bursa’nın merkezinde Ulubatlı Hasan Bulvarı’nda kurulan Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi’nin açılış kurdelesi 15 Nisan Cuma günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından kesilecek.
Bursa’ya hayırlı olsun diyorum.

Marmarabirlik’ten örnek proje

UZK İcra Direktör Yardımcılığına seçilen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Mustafa Sepetçi, Marmarabirlik’in Zeytin Atıklarından Elektrik Üretme Projesi’ni inceleyerek, “Zeytinyağının en büyük sorunu olan karasuya Marmarabirlik örnek bir proje ile çevresel çözüm üretmiştir. Projenin dünyaya tanıtımı için gayret harcayacağım” dedi.
Önemli proje kutluyorum. 




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.