Hava Durumu

Rusya olmazsa İran var

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2016 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2016 07:24
Batının ambargo zincirini kıran İran Rusya’nın en önemli alternatifi gibi duruyor.
Konu Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İşadamları Derneği BEKSİAD tarafından Almira Otel’de düzenlenen toplantıda gündeme geldi.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin de katıldığı toplantının konuk konuşmacısı Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca ilginç bilgiler verdi.
Birincisi Ruslarla bizi bakın nasıl akraba yaptı.
“ Ruslarla geçmişte ortak bir tarihimiz yok belki ama gelecekte mutlaka olacaktır. Çünkü biz Ruslarla aslında akrabayız. Hemen hemen 120 bin evlilik yapmışız. Bu insanları birbirinden koparmak o kadar kolay değil. Ticaretin gücünün önünde kimse duramaz”
Alternatif pazara gelince;
“Hedef pazarlarımızın arasında birinci sıraya İran’ı koyduk. İran’da Türk mallarına karşı inanılmaz bir talep var. İkinci sırada ise Cezayir, Tunus, Fas üçgeni yer alıyor. Bu üç ülke arasında var olan serbest ticaret anlaşması elimizi güçlendirebilir. 
Gördüğünüz gibi İran yeni gözdemiz. İnşallah kaş yapalım derken göz çıkarmayız.
Elimizi kaptırıp kolumuzu koparttırmayız.
Çünkü batının zincirinden kurtulan İran’ın nerede duracağını kestirmek zor…

Gelecek  Ar-Ge ve teknokentlerde


Hükümet, Ar-Ge konusunda kesenin ağzını açtı. Reform paketi bir göstergedir.
Zaten Gelir Uzmanı Cem Aslan, ULUTEK’teki firmalara verdiği eğitimde Ar-Ge ve teknokentler konusunda desteklemeleri anlattı.
Ancak vergi ve muhasebe konularında doğru uygulamalara dikkat etmek gerektiği belirtilerek aksi takdirde firmaların ciddi vergi cezaları ile karşı karşıya kalabileceği uyarısı da yerindeydi.

Valilik’ten ölçüyü kaçırmayın uyarısı


Valilik’ten ölçü ve ölçü aletleri kullanıcılarını bağlayan çok önemli açıklama geldi.
Açıklamada, Ölçüler ve Ayar Kanunu  gereğince; ölçü ve ölçü aletleri kullanıcılarının, her iki yılda bir kullandıkları ölçü ve ölçü aletlerinin (elektrik, su ve doğalgaz sayaçları için bu süre 10 yıldır) periyodik muayenelerini yaptırmaları zorunlu olduğuna dikkat çekiliyor.
Periyodik muayene müracaatlarının 29 Şubat tarihine kadar ilgili kurumlara yapılması gerektiğinin altı çiziliyor. 

Kayıp kaçak bedeli mahkemelik


Kayıp Kaçak bedeli mahkemelik oldu. 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi’nden yapılan açıklamada kayıp ve kaçağı yüksek şirketleri kollayan ve kullanıcıların aleyhine hükümler içeren yönetmeliğe karşı dava açıldığı bildirildi.
Yönetmeliği kaçağı yüksek şirketlere “aferin” düzenlemesi olarak nitelendirilerek imtiyazlı statü yaratarak kayıp ve kaçak oranı yüksek dağıtım şirketlerini ödüllendiren Dağıtım Sistemindeki Kayıpların Azaltılmasına Dair Tedbirler Yönetmeliği`ne karşı dava açtıkları belirtildi. 
Yürütmenin durdurulması istendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.