Hava Durumu

Sanayide ‘S’ plaka krizi

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2016 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2016 07:50
Büyükşehir Belediyesi’nin sanayi bölgelerindeki fabrikalara yönelik yürürlüğe koyduğu yüzde 20’lik kısıtlama sanayide ciddi bir kaosa yol açmış durumda.
Öyle görünüyor ki çok su kaldıracak.
Çünkü getirilen düzenleme sanayi bölgelerindeki fabrikaları ciddi biçimde endişelendiriyor, Çok sayıda firma sahibi rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.
Belediye meclisinden geçen yasayla birlikte sanayiciler, örneğin yüz işçi çalıştırıyorsa bunun ancak yüzde 20’sini yani 20 işçiyi kendi aracıyla taşıyabilecek. Gerisini ya servis şirketlerine taşıtacak ya da ‘S’ plakası almak zorunda kalacak.
Sanayicilerden Rıdvan İşbaşaran Büyükşehir Belediye Encümeni’nce satılan bir S plakası maliyetinin 250-300 bin lira olduğunu belirtiyor ve şunları söylüyor
 “Hiçbir sanayicinin bu paraları verebilecek lüksü yok. Kararla biz ancak kendi işçimizin yüzde 20’sini taşıyabiliyoruz. Diğer yüzde 80’ini ya servis şirketine taşıtmak ya da S plaka almak mecburiyeti getiriliyor. Bu işin iki ucu da pisli değnek… Bizler kendi işçimizi taşıyamaz duruma düştük. Oysa bu iş için araçlarımızı bile almıştık. Büyükşehir Belediyesi’nin bu kararı gözden geçirmesini arzu ediyoruz. Gerçekten çok zor durumdayız”
Benim kafama takılan nokta da şu;
Neden yüzde 20 de, yüzde 50 ya da daha fazla değil.
 Sayın başkan sanayicinin feryadını duydunuz. Bir yaklaşım bekliyorlar. Malum elçiye zeval olmazmış.

Karar komisyona taşınabilir

Bana gelen bilgi konuya MÜSİAD da dahil olmuş. Onlar da kararın gözden geçirilmesini istiyor. Öyle görünüyor ki bu karar, yeniden gözden geçirilmek üzere ilgili komisyona taşınabilir.
Evet, konu gerçekten sıkıntılı… Pek tabii zorlukları var. Ama kimse de mağdur edilmemeli, iş barışı korunmalı.

Ali Osman Sönmez Onkoloji’de ilk

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Nükleer Tıp Kliniği, yeni kurulan ileri tıbbi teknoloji araçları SPECT-BT ve PET-BT sistemleriyle tümüyle yenilendi. 
Önümüzdeki hafta açılması planlanan ünite, Türkiye’de sadece 4 üniversite hastanesinde bulunurken, ilk defa kamu hastanesi olan Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nde hastalara hizmet verecek. 
Sistem, kanser teşhisi ve tedavisinde son sistem olarak belirtiliyor.

2016 yılı kalite yılı tam gaz

41 paydaş tarafından organize edilen ‘2016 Yılı Kalite Yılı’ etkinliğinde  "Revize Edilen TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve İlkeleri" konulu eğitim, BTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Ücretsiz ve sertifikalı olarak düzenlenen eğitimde Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu’nun(ISO), ISO 9001 standardı üzerinde yaptığı değişiklikler anlatıldı. 
Kalite Birliği (KALBİR) Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok “Amacımız kalite şehri Bursa'da kalite konusunda bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak ve kalitenin tüm alanlara yayılımını sağlamaktır” diyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.