Hava Durumu

SİAD’lardan ortak ses: Terörü lanetliyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2016 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 07:42
Bursalı SİAD’lar çok anlamlı birlikteliğe imza attı. Çok nadir görülen bu birliktelik teröre karşı yekvücut olma birlikteliğiydi… Hep bir ağızdan terör lanetlendi.
Dolayısıyla bu birlikteliği bu ortak sesi çok sevdim. Hem ülkenin hem de Bursa’nın geleceğini ilgilendiren diğer konularda aynı hassasiyetin gösterilmesi beklentimizdir.
Bu arada BUSİAD’ın öncülük ettiği ancak BUSİAD’ın etkinliği gibi algılanmaması için de gerekli hassasiyet gösterildiğini belirtmeliyim. Çünkü Almira Hotel’deki deklarasyon URTEB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İ. Öztahtalı tarafından okundu.
Deklarasyonu gazetelerin haber sayfalarında zaten göreceksiniz; ben birkaç ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum.
Öğrendiğim kadarıyla bu ortak açıklama için tam 30 SİAD’a davet gönderildi ve 22 tanesi iştirak etti. İmza koyanlara göz atalım.
 Sıralama da alfabetik olarak yapılıyor:
ANASİAD, BALKANTÜRKSİAD, BİSİAD, BOSİAD, BUGİAD, BUİKAD, BUMİAD, BUSİAD, GESİAD, GÖRSİAD, HOSABSİAD, İGİAD, KALDER BURSA ŞUBESİ, KSİAD, MADSİAD, MARSİFED, NİLSİAD, ORSİAD, RUMELİSİAD, TÜGİAD Bursa Şubesi, UPB VE URTEB.
Davet gönderilmesine rağmen icabet etmeyenler ise MÜSİAD Bursa Şubesi, DOSABSİAD, ASKON, GÜSİAD, İMSİAD, MODSİAD, TAİDER VE TÜMSİAD olarak sıralanıyor.
Diğer 8 SİAD’ın gerekçesini bilmiyorum ama bu işin mazereti olmaz.
Deklarasyonda “Bursa SİAD’ları olarak irademizi ortaya koyarak ve ortak ses vererek terörü hep birlikte lanetliyoruz” deniliyor.
Daha ötesi var mı?

İnsan kaynağı iyi yönetilmeli

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, dünyada firmalar arasındaki rekabette başarı yalnızca sermayeye, malzemeye ve teknolojiye sahip olunarak değil, elinizdeki insan kaynağını en iyi şekilde yöneterek gerçekleşmektedir” diyor.
Hemen aklıma Uludağ Üniversitesi bünyesinde yaşanan sıkıntılar geldi. İnsan ister istemez düşünüyor; bilgisayar sisteminde dijital hasta dosyasında asıl sorumlunun öğretim üyesi olmasına rağmen hiçbir sorumluluğu olmayan araştırma görevlisinin sorumlu tutulmasıyla mı insan kaynağı en iyi şekilde yönetiliyor! 
Çok merak ediyorum.

İyi bir iş fikriniz varsa…

Kendini “seri girişimci” olarak tanımlayan lidyana.com CEO’su Hakan Baş, öğrencilere girişimcilikten korkmamalarını tavsiye etti.
Uludağ Üniversitesi İşletme Topluluğu tarafından Mete Cengiz salonunda düzenlenen Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi (PBYSK) “Kariyerine ışık tut” sloganıyla gerçekleştirilirken etkinlikte iyi fikir konusu ele alındı.
İyi iş fikriniz varsa paraya ihtiyacınız yok mesajı veriliyor. Fakat iyi fikir bence para etmiyor. Belki bir melek yatırımcıyla fikriniz işe dönüşebiliyor ama o zaman o iş yatırımcının oluyor. Fikir sahibi ise çoğunlukla nal toplamaya devam ediyor.
Dolayısıyla iyi fikir, parayla vücut bulunca iş oluyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.