Hava Durumu

Simit Sarayı’ndan şok iddia!

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2016 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 08:26
Ülkemizde hiç kuşkusuz pek çok başarı hikayeleri vardır. 
Ama bir insanın cebindeki en küçük paraya yani simit parasına talip olup da milyar dolarlık bir marka değerine ulaşan başarı hikayesini ilk kez duydum.
 Başarı hikayesinin sahibi 2002 yılında 4 kişiyle ve 10 bin dolarlık sermayeyle kurduğu Simit Sarayı’nı dünya markası haline getiren Haluk Okutur… 
TÜGİAD Bursa Şubesi’nin Holiday Inn’de düzenlediği sinerji toplantısına konuk olan Okutur’a kulak verelim:
“Başlangıçta simitçi mi olacaksın diyen birçok kişi beni vazgeçirmek istedi. Ama yılmadım, inandım, cesaret gösterdim ve çalıştım. 2002 yılında 4 kişi ve 10 bin dolar ile başladığımız serüven şu an 300’den fazla mağaza, 10 bin çalışan ile sürüyor. 2020’deki hedefimizi 2008’de yakaladık. Her hafta 5-6 yeni mağaza açıyoruz. Günde 650 bin insana simit satıyoruz. Dünyadaki en fazla restoran sayısına sahip marka olma hedefinde emin adımlarla ilerliyoruz.  Eğer bu projeyi gerçekleştirmeseydik birçok değerimizi kaybettiğimiz gibi simidi de kaybedebilirdik”
Gelelim şok iddiaya;
İddia; ilk kez açıkladığı tarımsal üretimi kapsayan ikinci projede saklı.
 “Türkiye’nin en güçlü olduğu sektörler tarım ve gıda. Tarım ve gıdada uygulayacağımız doğru model ve projelerle Türkiye'nin 15 yıl sonraki tarımsal ihracat gelirinin 600 milyar dolar olacağını öngörüyorum. Böyle bir ihracat Türkiye’yi uçurur. 500 milyon dolarlık ihracatı bana yazın”
Oldukça iddialı değil mi?

İş dünyasından Almanya’ya kınama

Sözde soykırım safsatasına Alman parlamentosunun alet olmasına Bursa iş dünyası sert tepki gösteriyor. BUSİAD adına yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:
“Alman Parlamentosu'ndan Türkiye'yi rencide eden bir karar çıkmıştır. İki ülke arasında çok güçlü bağlar olduğu ortadadır. Bu dengeli ilişkinin uzun yıllar daha artarak devam etme sürecini bozacak bu kararı, iş dünyası temsilcileri olarak kınıyoruz”
Bence de bu karar, köklü tarihi geçmişi olan Türk-Alman dostluğuna yakışmamıştır.  
Kınıyorum.

CLK Uludağ MİM’liyor

Son olarak Gemlik Bölge Yönetmenliği Müşteri İşlem Merkezi’ni(MİM) hizmete açan CLK Uludağ’da hedef, başta tahsilat olmak üzere abonelik, indirimli elektrik ve avantajlı tarifeler gibi birçok hizmeti daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmek.
 Genel Müdür Ali Erman Aytaç, MİM’lerin sayısının 70’i aştığını, Gemlik MİM’in İznik ve Orhangazi’ye de hizmet verdiğini belirtiyor. Hayırlı olsun.

Ramazanda birlikte olalım

BTSO’dan yapılan açıklamaya göre, ‘Ramazanda birlikte olalım’ temasıyla hayırsever işadamlarının sponsorluğunda son üç yılda olduğu gibi bu yıl da Yıldırım Belediyesi bayrak alanında ve Çarşamba’daki pazar yerinde de iki ayrı çadır kurulacak. Her iki çadırda bu yıl 60 bin Bursalının ağırlanması öngörülüyor.
Bu kentin üç tane merkez ilçesi var. Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer… İkisinde iftar sofrası kurup diğerinde kurulmamasına anlam veremedim.
 Nilüfer’de gariban mı yok, yoksa BTSO üyesi işadamı mı, yoksa siyasi bir ayrımcılık mı var?
Anlayan bana anlatsın.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.