Hava Durumu

Sonuçlara iş dünyası ne diyor?

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2015 06:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2015 06:58
1 Kasım seçimleri geride kaldı. 
Asıl mesele bundan sonra başlıyor.
Çünkü bir yandan terör, öbür yandan etrafımızda sönmeyen yangınlar, diğer taraftan da son yıllarda unutulan ekonomi…
Yani süreç zorlu…
Fakat ilk izlenim olumlu…
Çünkü dün de yazdığım gibi döviz gevşedi. Altın yönünü aşağı çevirdi. Buna karşın Borsa İstanbul prim yaptı. Yani piyasalar olumlu tepki vermiş görünüyor.
Peki, iş dünyası ne diyor.
İsterseniz bir de onların söylediklerine kulak verelim;
Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, özetle şunları söylüyor:
“Artık hepimiz için birinci gündem maddesi ekonomi olmalı ve milletçe yeniden kalkınma hedeflerimize odaklanmalıyız. En kısa sürede kurulmasını arzu ettiğimiz hükümetimizden ve tüm siyasi partilerimizden seçim yorgunu olan milletimizin umudunu ve moralini güçlendirecek adımları bir an evvel atmasını bekliyoruz. TL ve döviz kuru politikalarının öngürülebilirliğe ve istikrara kavuşturulmasının yanı sıra, piyasalardaki ödeme tıkanıklığını ve vade uzamalarını aşmak için likidite imkânlarının bir süreliğine de olsa artırılması konusunda Merkez Bankası çalışma yapmalı” diyor.
İhracatın yeniden çıkışa geçmesi adına hedef pazarlara yönelik özel desteklerin yolu açılmalı ve yabancı sermaye yatırımlarının da yeniden özendirilmesi için teşvikler gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Demokrasi adına sevindirici

Seçimlerin tüm yurtta güvenli bir şekilde ve katılımcı bir çoğunlukla gerçekleşmesini demokrasi adına sevindirici olarak değerlendiren Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan’ın özetle görüşleri şöyle:
“Türkiye’nin AB üyelik sürecinin yeniden canlandırılması noktasında istekli olunmasını ve uzun zamandır ülke gündeminde olan ekonomik reformların, bundan sonraki süreçte bir an önce hayata geçirilmesini diliyoruz.” diyor.

MÜSİAD görüşü

MÜSİAD Bursa Başkanı Mustafa Gürses de ‘’Bugün ülkemiz için yeni ve umut dolu bir dönemin daha başlangıcıdır. Ülkemizin kalkınması yolunda önemli bir dönüm noktası olacağına inandığımız bu 4 yıllık dönemde, Türkiye için büyük bir şans daha doğmuştur’’ diyor ve şunları ekliyor:
“ İş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve adil işleyen bir hukuk devleti yolunda, birlikte üreteceğimiz sinerjinin tekrar yakalandığına inanıyoruz” 
İş dünyasının gözü artık unutulan ekonomide ve buzdolabına konulan reformlarda… 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.