Hava Durumu

Sütaş Bursa’da zirveyi sevdi

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2016 04:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 04:26
Gelir İdaresi Başkanlığı lütfetti, sonunda hem gelirler vergisi hem de kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladı. Neden bu kadar geciktirildiğini inanın anlamış değilim. 
Çünkü geçtiğimiz yıllarda liste genel de nisan ve mayıs aylarında açıklanıyordu. 
Gelir vergisinde sürpriz yok. Koç grubu listeye ağırlığını koymuş, eyvallah.
Ancak ben Bursa açısından baktığımda ilk 100’de üç mükellef gördüm. 
Bunlardan birisi süt sektöründe Türkiye’nin en büyük markalarından birisi SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’dı. Tahakkuk ettirdiği 5 milyon 84 bin lirayla 47. sırada yer alıyor. Geçtiğimiz yılda 5 milyon 56 bin liralık vergi tahakkukuyla 43. sıradaydı. Demek ki zirveyi sevdi.
Diğeri de listeye bu yıl dahil olan havlu bornoz kralı olarak bilinen ve perakende sektörünün en önemli oyuncularından Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek: Tahakkuk ettirtiği vergi 3 milyon 605 bin lira ile 96., ayrıca gayrimenkul ve sermaye iradı zengini Şükrü Karagöl de 98. sıradan listeye girmeyi başardı.
Bir anlamda koskoca Bursa’nın listedeki payı yüzde 3.
Türkiye’nin dördüncü büyük ekonomisinin, ilk yüze,  3 mükellef sokması bence ilginç.Kurumlar Vergisi’nde durum daha da vahim.
Çünkü yokuz.
Açıklanan listeye göre, 2015 yılı Kurumlar Vergisi sıralamasında ilk yüz mükellef içinde sanayinin başkenti, ekonominin can damarı  Bursa’dan kurum yok.
Bence çok ilginç. 
Ya sizce...

Bursa listesi ne zaman...

Gerçi hiç anlam veremiyorum; biz neden hep Ankara’yı bekliyoruz. Çünkü iller listeleri belirliyor, Ankara’ya bildiriyor. Ankara listeyi açıklıyor. Ondan sonra diğer iller...
Bursa listesini merak edenler için söylüyorum; Bursa’nın vergi rekortmenleri önümüzdeki hafta içinde açıklanacak. 

U.Ü ve ODTÜ’den örnek işbirliği 

Uludağ Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Atılım, Balıkesir ve Gazi üniversiteleri örnek işbirliğiyle 17. Uluslararası Makine Tasarım ve İmalat Kongresi’ne (UMTİK 2016) imza atıyor.
Kervansaray Termal Otel’de 12 Temmuzda başlayan kongre yarın bitiyor.
Kongreyle makine tasarımı ve uygulamalarına, mühendislik tasarımında yeni yaklaşımlara, üretimde akıllı sistemlere ve gelişen yeni teknolojilerde deneyim ve bilgi paylaşımı amaçlanıyor.

BURO’da Sezgin dönemi

Bursa Turist Rehberleri Odası (BURO) daha kuruluşunun üzerinden 4 yıl geçmeden ikinci kez olağanüstü genel kurul gerçekleştirdi.
İşin bir ilginç yönü de 85 üyenin ancak 37’sinin Ördekli Kültür Merkezi’ndeki genel kurula katılmasıydı. 
20 kişinin oyunu alan Denizhan Sezgin başkanlığa seçilirken, Almira Can 10 oy, Yunus Şimşek de üç oy aldı.
Üyelere sesleniyorum;
Odanıza sahip çıkmazsanız kişisel çekişmelerden uzak durmazsanız odanızın kapısına kilit vurmak zorunda kalabilirsiniz. O zaman da ne sizin esameniz okunur, ne de odanızın... Bundan da hem sektör hemde sizler zarar görebilirsiniz. Naçizane dost tavsiyesi...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.