Hava Durumu

Tak’tan şaşırtan çıkış

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2016 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2016 07:32
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci esnaf bilgilendirme toplantısı dolayısıyla Bursa’daydı. Toplantıya ilgi oldukça yüksekti.
Küçük sanayi BESOB merkezindeki toplantının açılışında konuşan Başkan Tak, “Sizlerden aldığımız hizmetlerden memnunuz, 2000’den sonra esnaf odaklı çalışmalara başlandı öyle ki olmaz diye düşündüğümüz işler oldu. Örneğin destek priminin kalkması ve faizsiz kredi başlatılması esnaf için hayati öneme sahip” dedi.
‘Tak, konuşmaya böyle başladıysa arkasından önemli bir çıkış gelecektir’ diye düşünmeye başlamıştım ki beni yanıltmadı.
Esnafın eğitiminden tutun çok ortaklı işletmelerin kurulmasına, esnafın 250 milyon lirayı bulan prim alacağından cezalara kadar birçok konuya değindi.
Ama en çarpıcısı Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı 50’yi aşkın işletmenin esnaf ve sanatkar için haksız rekabet oluşturduğunu belirtmesiydi. 
Bu konuda esnaf ve sanatkarın haksız rekabete maruz bırakılmaması için bir yasal düzenleme talep etmesi gerçekten dikkat çekiciydi.
Demek ki esnaf ve sanatkarda bıçak kemiğe dayanmış.

Destek Patent’e ‘İnsana Saygı’ Ödülü

Destek Patent, İnsan Kaynakları Zirvesi kapsamında düzenlenen ve insan kaynakları alanında yürütülen başarılı çalışmaların ödüllendirildiği törende, “İnsana Saygı Ödülü’nü alarak önemli bir başarı daha elde etti.
Firma, kendilerine gelen 29 bin 899 başvurunun tamamına, ortalama 2 gün içerisinde geri dönüş yaparak yüzde yüz başarı sağladı.Zamanı verimli kullanmak böyle bir şey işte…

Karacabey’de girişimci atağı

 Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni tamamlayan 50 kursiyer sertifikalarını aldı.
Kursiyerlere; girişimcilik, işbirliği geliştirme, pazar araştırmaları, üretim, yönetim planı, finansman planı, gibi konularda bilgiler verildi.
KTSO Başkanı Naci Güncü, “Her kulvarda marka olmayı hak eden Karacabey için bu girişimci adaylarımızı destekliyoruz” diyor.

Mesleki eğitime güçlü imza

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) meslek liselerinin daha verimli hale getirilmesi, öğrencilerin mesleki eğitime daha bilinçli yönelmesi ve iş dünyasının talep ettiği nitelikli çalışan ihtiyacının karşılanması amacıyla BUSİAD ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir protokol imzaladı.
BUSİAD Başkanı Günal Baylan hazırlanan projeyle meslek liselerinin yeni bir projeksiyonla daha prestijli kurumlar haline dönüştürülmesi, meslek liselerinin sektörel olarak gruplanabilmesini, ve ihtiyaca göre yeni bölümlerin açılmasını hedeflediklerini söylüyor. 
Projeyi Coşkunöz Eğitim Vakfı ve Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ de destekliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.