Hava Durumu

Tat Gıda'dan 'Önder Çiftçi'ye 2,5 milyon

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2016 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 04:49
Ar-Ge yatırımlarında son dönemlerde bir kıpırdama yaşanıyor. Bu olumlu ancak. bence bu konuda bir seferberlik lazım. Çünkü Ar-Ge yatırımları konusunda rakiplerimizin çok gerisindeyiz. 
İşte Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda da bu konuda örnek projelere imza atıyor. Zaten rakiplerinin çok ötesinde bir yere sahip, sektöründe lider.
Geçen Akşam Hilton Otel’de düzenlenen iftarda Tat Gıda'nın başlattığı 'Domatesin önderleri' projesi anlatıldı. Genel Müdür Yardımcısı Hakan Turan  
verdiği bilgiye göre Çiftçi gelişimi, iletişimi ve tarımda dijitalleşme gibi temel konuları kapsayan 'Domatesin Önderleri' projesi başlattı ve proje için 5 yılda 2,5 milyon lira kaynak ayırdı. Tat Gıda’nın en büyük özeliklerinden birisi ihtiyacı olan domatesi tamamen üreticiden alıyor, kendisi zirai üretim yapmıyor. Fakat Bursa’da 85, Ege’de 20 dekar alanda Ar-Ge yapıyor, deneme üretimi gerçekleştiriyor.
Tat için Bursa'nın yeri özel. Çünkü verilen bilgiye göre, sanayi domatesi ihtiyacının yüzde 50’sini Bursa'dan temin ediyor. 
Tam da benim bam telime basıldığının resmidir
Çünkü Bursa'da üretip, Bursa’da kazanıp, Bursa’yı kirletip, kurumlar vergisini İstanbul'a verme mantığını anlamış değilim. Umuyorum Koç Grubu daha önceki şirketlerde gösterdiği hassasiyeti Tat Gıda'da da gösterir.
 

Tatkavaklı adını TAT'tan almış


Söylendiğine göre Tat Gıda, yıllar önce Mustafakemalpaşa'nın Kavaklı köyünde salça üretimine başlamış Köylü fabrikanın çok ekmeğini yemiş. Bu yüzden de köyün adını da Tatkavaklı yapmışlar. 
Peki Tat Gıda da dönüp vergisini Bursa'da ödemeye başlasa kötü mü olur?
Ayrıca öğrendiğim kadarıyla salçalık domates fiyatı 24-26 kuruş. Geçen yıla göre aynı. Girdi maliyetlerinin arttığı bir dönemde salçalık domates fiyatının sabit tutulması sıkıntı. Kimse kusura bakmasın, firmalar kendi ayağına kurşun sıkıyorlar. Çünkü böyle giderse yarın bir gün üretici bulamayabilirler. 
 

Protokol ve iş dünyası iftarda buluştu


Kim ne derse desin Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin Bursa ekonomisindeki yeri ayrı. Yalnız ekonomide değil protokolde de öyle. Şöyle ki Bursa OSB ve  BOSİAD'ın Sheraton Otel’de birlikte verdiği iftar yemeğine başta Vali İzzettin Küçük olmak üzere protokol ilgisi de bunun bir göstergesi olsa gerek.
Vali İzzettin Küçük, “Bursa’ya gelirken az çok bilgim vardı, ama az bilgim varmış, bunu gelince anladım. Bursa’yı medeniyetimizin yeşerdiği bir yer olarak bilirdim ki şüphesiz böyle ama şimdi Bursa’nın hamleci yönüne şahit oldum” ifadesi dikkat çekici. Vali, TEKNOSAB'ı da en önemli hamlelerden birisi olarak niteliyor.
 

Ünver, 2016-2017'yi yatırım yılı...


Bursa otomotiv sektörünün köklü firmalarından Ünver Group’un çalışanları ve yöneticileri fabrika bahçesinde gerçekleştirilen iftarda bir araya geldi.
Ünver Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş, yakın zamanda farklı işbirlikleri ile ilgili yeni müjdeler paylaşacaklarını belirterek, “2016-2017 yatırım yıllarımız olacak” diyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.