Hava Durumu

Teşvikler havada uçuşuyor

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2016 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 07:55
Daha birkaç ay öncesine kadar dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu bir dizi ekonomik paket açıkladı. Ar-Ge’si var Ür-Ge’si vardı.
Ama uygulamak nasip olmadan gitti.
Şimdi ise Başbakan Binali Yıldırım yeni bir teşvik paketiyle gündemde.
Peki ne var pakette
Bazı kesimleri mutlu edebilecek teşvikler var ama kanımca bu paket yeni bir yatırım cezbedecek bir şey içermiyor. Çünkü asıl önemli olan yapısal reformlar; onlardan ses seda yok.
Taksici esnafından tutun toplu taşıma esnafına kadar araç alım satımında ÖTV’den feragat ediliyor Çiftçiye yılda 2 kez destek verilecek. Yani sağlanan destek ikiye bölünecek ve bir defa yerine iki defada verilecek. Zaten tek seferde ve zamanında verildiği ne zaman vaki oldu ki... 
Çiftçiye bunu yapana kadar denize ve havaya sağladığınız ÖTV’siz mazotu çiftçiye de sağlayın olsun bitsin.
Ayrıca kamuoyunun yakından takip ettiği karşılıksız ‘Çek’ meselesi var. ona da birincide para cezası, ikincide hapis cezası uygulanacak.
Bana göre Eximbank kredilerinde teminat tutarının yarı yarıya düşürülmesi önemli adım. Diğer yarısı da bankalarca karşılanacak. Onu da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi söyledi. 
Ayrıca sabit varlıkların yanı sıra makine ve teçhizatın da teminat kapsamına alınması olumlu.
Esnaf da düşünülmüş. 
Kredi borçlarının ana parası taksitlendiriliyor. Faizler ise TESKOMB tarafından ödenecek. Yani yine ucu esnafa dokunacak.
Yatırım için kullanılacak arazilerden 5 yıl boyunca emlak vergisi alınmayacak olması ise kafa karıştırıcı. 
Bence, OSB ya da ıslah OSB sınırlaması; daha anlamlı olur. 

BURPAS kümelenecek üyeler kazanacak

Kümelenme çalışmaları bu ara revaçta. 
Süreci değerlendiren BURPAS Başkanı İlker Biliktü, “BURPAS olarak 2011 yılında kurulduk.100’ü aşkın üye ve sektörümüzdeki 500’ü aşkın firmamızla birlikte sektörümüzün sesi ve sözcüsü olmaya devam ediyoruz. 
Bu bağlamda Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği UR-GE Kümelenme Projesi kapsamında gerekli girişimlerde bulunarak konuyu üyelerimizin gündemine getirdik. Başvurularımız bitmek üzere” diyor.

BHİD’e taze kan

Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD),  yeni üyelerle daha da güçlendi. Çubuklu Et Mangal’da verilen iftar yemeğinde 13 yeni üyeye rozet takıldı. Üye sayısını 112’ye çıkaran BHİD yeni dönemde de iddialı.
BHİD Başkanı Bedirhan Bozali yeni üyelerle çok daha kapsayıcı çok daha güçlü hale geldiklerini belirterek üye talebinin yoğun olduğunu seçici davranacaklarını söylüyor.

CHP, Osmangazi’ye konukevi istiyor

Belediye Kanunu, nüfusu 100 bini geçen belediyelerin kadın ve çocuk konukevi (sığınmaevi) açmasını emrediyor. 
Osmangazi Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cevat Asa bu konuya dikkati çekerek, “Osmangazi ilçesi 1 milyonu ulaşan nüfusuyla çoktan bunu hak etmiştir. Maalesef yurdumuzun 4. büyük ilçesi Osmangazi’de bir kadın ve çocuk konukevi yoktur. İlçemizde bu tesislere ihtiyaç şiddetle vardır , kaldı ki kadına şiddetin günümüzde arttığı hepimizin malumudur.” ifadesini kullanıyor.
Başkan’dan adım bekleniyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.