Hava Durumu

Tofaş Ege’yi indiriyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2015 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2015 08:13
Ülkemiz otomotiv endüstrisinin en büyük yatırımına imza atan Tofaş, 520 milyon dolarlık yatırımla Bursa’da ürettiği Agea, Türkçe ifadesiyle (Ege)’yi banttan indiriyor. 
Ege’nin tanıtımı 28 Eylül Pazartesi günü Tofaş tesislerinde yapılacak. B Sınıfı yeni kompakt sedan 40 ülkede satışa sunulacak.
Hatırlanacağı üzere yatırım ikliminin çok parlak gözükmediği bir dönemde Koç Holding Otomotiv Grubu 1 milyar dolarlık yatırım müjdesi vermişti. Bu haber otomotiv sektöründe hatta ekonomide büyük bir heyecan yaratmıştı.
Evet, o gün geldi çattı.
Türk mühendis ve işçisinin özverili çalışmasıyla dünya pazarına kazandırılan Ege için 520 milyon dolarlık yatırım yapıldı. 
40 ülkeye ihraç edilmesi planlanan Ege, Bursa’da üretilecek üç yeni modelin ilki ve öncüsü olarak niteleniyor. 
Verilen bilgiye göre, Ege Denizi’ne atıfta bulunmak amacıyla modelin ismi Ege konmuş. 
Kasımdan itibaren Türkiye’de ekonomik motor seçeneklerine sahip olarak satışa sunulacak Ege,  tüketici taleplerine göre geliştirildi.
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un liderlik edeceği ve Tofaş CEO’s Cengiz Eroldu’nun ev sahipliği yapacağı bu özel etkinlikte, üretilen ilk Fiat Ege banttan törenle indirilecek.

Zeytini güve vurdu

Halk arasında “sap kurdu” olarak bilinen zeytin güvesinin, Marmarabirlik’e bağlı kooperatiflerin bulunduğu bölgelerde zarara yol açtığı belirtildi.
Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa “Sap kurdu için şu anda herhangi bir zirai ilaçlama sonuç vermez. Önümüzdeki yıl hastalıkla mücadele konusunda ilgili kurumlara destek vereceğiz” diyor. 
Aynı sıkıntıların gelecek yıl da yaşanmaması için İlçe Tarım Müdürlükleri ile koordineli bir çalışma yürütüleceğini söylüyor.Asa, ilgili kurumlara araç, ekipman, personel ve diğer destekler sağlanarak, üreticilerimizin zeytin hastalıklarından zarar görmesinin önleneceğine işaret ediyor.
Anladığım kadarıyla bu yıl için geçmiş olsun demekten başka çare yok. Öyle görünüyor ki; önümüzdeki yıl iş daha sıkı tutulacak.

Karacabey’in geleceği masaya yatırılacak

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu tarafından birlikte düzenlenen “Karacabey Sempozyumu”, 1- 3 Ekim tarihleri arasında KTSO’ da gerçekleştirilecek.
Sempozyumla Karacabey’in sorunlarının çözümüne ve Karacabey’in gelecek vizyonunun belirlenmesine katkı konulması amaçlanıyor.
Sempozyumda 2 gün boyunca toplam 45 bildiri ve tebliğ sunulacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.