Hava Durumu

TOFAŞ’ın Egea zaferi

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2016 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 07:27
Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş (TOFAŞ)’ın, Egea Sedan’dan sonra Egea HB ‘Hatchback’ modeli Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla görkemli bir törenle dün banttan indirildi. 
Hoş geldin Egea HB.
Vali Münir Karaloğlu, Kıraç Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu ve çok sayıda çalışanın hazır bulunduğu banttan indirme töreninde İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan ahenk içinde okunması her türlü takdirin üzerindeydi.
Geçtiğimiz ocak ayında hayatını kaybeden Mustafa Koç’un büyük önem verdiği ve akıllı otomobil olarak nitelendirdiği Egea projesi Türk mühendisinin eseri, TOFAŞ Ar-Ge sinin küresel ölçekteki başarısıdır. 
Üretime geçtikten sonra hem yurtiçinden hem yurtdışından büyük beğeni alan Egea Sedan, ihracat rekorları kırdı. Bir anlamda Egea HB’in de önünü açtı. 
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’un hedefi ise oldukça iddialı
Şöyle diyor:
“2023 yılına kadar1 milyon 300 bin adet Egea üretip, 10 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz”
Ancak Bakan Fikri Işık’ın “Türkiye’de geçen yıl satılan her dört otomobilden üçünü ithal etmişiz” sözü bence son derece dikkat çekici.
Burada sanırım hem ülkeyi yönetenlere hem de sektör oyuncularına önemli görevler düşüyor.
Umuyorum Türk mühendisinin Egea’da yakaladığı başarı ivmesi diğerlerine de örnek olur ve daha nitelikli araçlar üretilir ve oran tersine çevrilir.

BHİD kaliteli büyüyecek

Bursa Halkla İlişkiler Derneği’nin 28 Nisan’da gerçekleştireceği Genel Kurul öncesi ekibiyle birlikte gazetemizi ziyaret eden başkan adayı Yusuf Ziya Yüce “Halkla ilişkiler stratejik bir meslektir. Şu anda 108 üyemiz var. Biz bunu artırmayı planlıyoruz Ama kaliteli büyüme bizim için çok daha önemli.. Kazansak da kaybetsek de ahenk içinde çalışmaya devam edeceğiz” diyor. 

Bozali’de hedef kentlilik bilinci

BHİD’in başkan adaylarından Bedirhan Bozali de halkla ilişkiler kültürünün tam manasıyla oturması için çalışmalarına hız vereceklerini belirterek “Halkla ilişkiler sektörü açısından önemli projeler hazırladık. Bunlardan bazıları meslektaşlarımızın eğitimi ve sertifika programları. Ayrıca kentlilik bilincini arttırarak ‘Marka Günleri’ projelerini hayata geçirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Yerlide niyet var ‘Işık’ yok

Yerli marka otomobil yıllardır gündemde. Ama bugüne kadar doğru düzgün bir yol aldığımız söylenemez. Prototipi gösterildi; hepsi o kadar.
Egea’nın açılışına katılan Bakan Fikri Işık bu konuda bir şey söyler mi diye merak ediyordum.
Söyledi;
 Hala yerli marka otomobil konusunda hassasiyet duyduklarını, diğer üretici firmalarla rakip olarak gösterilmesinin de doğru olmadığını söylüyor.
Sizin anlayacağınız şark cephesinde değişen bir şey yok. 
Aradan yıllar geçti ortada ne babayiğit var, ne de yer belli.
Kısaca yerli otomobilde niyet var ama ‘Işık ‘yok.
Hatırlanacağı üzere BTSO Başkanı İbrahim Burkay Teknosab’da babayiğit için yerin hazır olduğunu aylar önce açıklamıştı.
Reis ne der bilmiyorum.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.