Hava Durumu

TÜGİAD sessizliği bozdu

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2016 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 07:27
Hep konuşulan ama bir türlü laftan öteye geçilemeyen ‘yerli marka otomobil’ konusunda sessizliği TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Onur Özkul bozdu. 
Türkiye’de kurulu otomotiv ana sanayi fabrikalarından üçünün Bursa’da yer aldığına ve yüzlerce yan sanayi tesisinin Bursa’da bulunduğuna dikkat çeken Özkul, “ Ülkemizde üretilen her iki otomobilden birisi Bursa imzası taşıyor. Bu anlamda, Bursa gerek üretim ve gerekse ihracat açısından çok önemli bir otomotiv merkezidir. Bursa’nın otomotiv ana ve yan sanayindeki bu öncü özelliği, ileri ve yüksek teknoloji kullanımından Ar-Ge faaliyetlerine kadar kendisini göstermektedir. Bu açıdan bakıldığında, ülkemizde imal edilecek yerli otomobilin de Bursa’da üretilebilecek olması, kentimizin kapasitesi açısından önem taşımaktadır” dedi.
Yani adres Bursa olmalı diyor
Peki neden?
Bir; otomotiv üretim kültürü başka bir şeye benzemez. Bu da yarım asırlık tecrübeyle sabit.
İki, otomotiv yüksek teknolojiye dönüşüm içindeki Bursa’da çok daha sağlıklı gelişecektir. Üstelik TEKNOSAB’da yeri hazır.
Üç, yerli marka otomobil yeni doğmuş bir çocuğa benzer. Nasıl ki yeni doğmuş çocuğun gelişmesi için sağlıklı ortam kaçınılmaz ise yeni doğan bir markanın sağlıklı gelişmesi için de sağlıklı bir ortam şart. 
O ortamın adresi de dünya alem biliyor ki Bursadır.
Yeter ki siyasi oyunlara kurban gitmeyelim.
Bu yüzden hata yapma lüksümüz yok.

Riskler dağıtılmalı


Hem yerli marka otomobil hem Türk ekonomisi konusunda bir açıklama da (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı’dan geldi.
Türkiye’nin son dönemde yerli ve elektrikli araç teknolojilerinde başarılı adımlar attığını belirten Çuhacı, otomotiv yan sanayi ve ana sanayide yerlileşme oranının yükselmesi gerektiğini vurguluyor.
Türkiye’nin büyümesinde inşaat sektörünün lokomotif olduğuna dikkat çeken Çuhacı, hem risklerin dağıtılması hem de geleceğe dönük yatırım yapılması açısından ileri teknoloji alanlarına ve elektrikli otomotive yatırım yapılmasının önemli olduğunu belirtiyor.
Aklın yolu bir…

Al ‘sepetten’ bir aday daha


Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) 4-5 Haziran 2016 tarihlerinde genel kurul yapacak.
4 bin 500 civarında muhasebeci, yeni dönem için başkanını seçecek.
Daha düne kadar iki aday vardı. Biri Çağdaş Muhasebeciler Grubu adına mevcut başkan Ahmet Hikmet Sönmez, diğeri de  Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu adına Ali Çevdir.
İki aday günlerdir tabiri caizse deli gibi çalışıyor.
Kısaca alan aldı, satan sattı. Atı alan üsküdarı geçtikten sonra Uludağ Meslekte Birlik Grubu adına Ali Erdoğan “Ben de varım” diyor.
Tabiri caizse al ‘sepetten’ bir aday daha gibi bir şey oldu.
Durup dururken bu adaylık neyin nesi pek aklım almadı vesselam.

Enerjide işbirliği sözü


EMO Bursa Şube Başkanı Remzi Çınar ve yönetim kurulu üyeleri CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac’a iadei ziyarette bulundu.
Ziyarette tüketici sorunlarına çözüm üretilmesi noktasında kurumlar arası işbirliği yapılması düşüncesi yinelendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.