Hava Durumu

Turizm de müthiş rota olur?

Yazının Giriş Tarihi: 01.09.2016 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 07:16
Bir aylık tatilin ardından yazıya konsantre olmak zor olur; biliyorsunuz. Çünkü gündemden uzaksınız. Hele ben hepten uzaktım; çünkü iletişim kanallarıyla irtibatımı büyük ölçüde kesmiştim. 
Çünkü Artvin'e bağlı Şavşat ilçesinin çiftlik köyünde yaşadığım baba evinde televizyon yok, gazete yok, internet yok bir tek telefonum açık. 
Şunu açıkça söyleyeyim börtü böcek sesleri ve kuşların cıvıltıları arasında yaşamanın ayrıcalığı gerçekten keyifliydi. Herkese tavsiye ederin.
Tabii ki seyahatlarimiz oldu, gözlemlerimiz oldu. Bir gazeteci olarak özellikle Şavşat'tan bahsetmek istiyorum. 
İnanılmaz doğa harikası bir yer. Orada geçireceğiniz üç gün bile size büyük bir huzur verecektir.
Ben son 8 yıldır deniz yerine Şavşat yaylalarını tercih ediyorum. Şavşat gibi doğal güzelliğe sahip olan başka ülkeler darphane gibi para basıyor para. 
Kendi ülkesindeki müthiş değerleri bilmeden tatillerini yurtdışında geçiren dostlara sesleniyorum;
Bırakın yabancı hayranlığını  emin olun oradan aldığınız keyfin çok daha fazlasını Artvin'de Şavşat yaylalarında Anadolu insanının misafirperverliğinde yaşayabilirsiniz. 
Fakat biraz da iğneyi kendimize batıralım; Şavşat'ta hizmet sektörünün de mutlaka çok daha geliştirilmesi lazım. Burnun için eğitim şart. Bu yüzden de bence Şavşat ta bir Anadolu turizm lisesi açılmalı. 
Bu arada Şavşat Karagöl Türkiye genelinde görülmesi önerilen 10 turizm bölgesi içinde ikinci sıraya yer alıyor. Ayrıca Şavşat dünyada sakin şehir seçilen ender merkezlerden birisi. Kısaca Şavşat'ın geleceği bence turizmde Artvin'in de öyle. O yüzden Cerattepe’ye dokunmayın diyoruz. 
Ayrıca arıcılığı atlamayalım. Şavşat, sahip olduğu zengin endemik bitki nedeniyle arıcılık için de büyük fırsat.O yüzden şavşat balı revaçta.
Gerçi hayvancılıkta önemli bir potansiyel, ama izlenen yanlış politikalar yüzünden hayvan varlığı son 5 yılda yüzde 60-70 erimiş durumda.
Sevgili dostlar; bu yazı tatil dönüşü ilk yazım; gözlemlerimi aktardım. Diğerlerini biraz bekleyeceksiniz. Çünkü başka bir projede yer almak üzere yazılarıma bir süre daha ara veriyorum. 
Tekrar görüşmek dileğiyle hoşça kalın.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.