Hava Durumu

Uludağ’ı bizden fazla sevmeyin!

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2016 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 07:18
Sönmez Medya ailesi olarak geçenlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle Beşevler’deki BURFAŞ Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldik.
Başkanı beklerken balıklar soğuyacak diye endişe ediyorduk; bereket usta işini biliyormuş. Ayrıca hayatımda ilk kez ‘şerbet balık’ mönüsüyle tanıştım. 
Açık söylemek gerekirse şerbeti beğendim, ama balığın gideri belli…
Malum, Uludağ Bursa için bir nimet… Ne var ki hâlâ ‘çok başlı’. Bu yüzden de yılardan beri tabiri caizse ne Allah’a yarıyor, ne de kula…
Yani; ne Bursa’ya, nede ülkeye yeterince katkı koyamıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe haklı olarak yıllardan beri Uludağ’ın anahtarını istiyor. Çünkü davul kendi elinde tokmak başkasında olmuyor. 
Ama Ankara’yı bir türlü ikna edemiyor. Üstelik ‘siyasi kıblenin’ aynı olmasına rağmen…
Güya Ankara’dakiler de  ‘Uludağ’ı çok seviyoruz’ diyorlar.
Başkan’da, ‘Uludağ’ı bizden az sevin’ diyerek bir anlamda tepki gösteriyor.
Başkan haklı.
Fakat kente ilişkin söyledikleri ise enteresan:
 “Biliyorsunuz Türkiye’nin hedefleri var. 25 bin dolarlık kişi başı milli gelir 500 milyar dolarlık ihracat gibi…     Türkiye’de 25 bin dolar olacaksa Bursa’nın da 35-40 bin doları bulması gerekiyor. Bunun için de 3 dolarlık ürün değil 103 dolarlık ürün üretmesi lazım. Yoksa mevcut üretim segmentiyle hedefe ulaşma şansımız yok. Sanayi kentiyiz, sanayi bakanımız yok. Raylı sistemde dünya ligine çıktık. Termalimiz var, sahilimiz ve dağımız var. Uçağımızı yapacağız. Bu kadar imkan     var ama bunu değerlendiremiyoruz.”

TAİDER, devir süreçlerini ele aldı

Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) Bursa Temsilciliği, belirli aralıklarla aile şirketlerinde sorun ve ihtiyaçların çözümü konularını gündeme taşıyor.
Son olarak ‘Aile Şirketlerinde Devir Süreçleri’ başlıklı toplantıda TAİDER üyeleri Bursa ve ülkemizin önde gelen firmalarından temsilciler, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. 

Türkiye’nin ilk oto festivali başlıyor 

Otomotiv sanayiinin en önemli ihtiyacı olan yetişmiş iş gücünü karşılamak amacıyla Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından kurulan OİB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (OİB MTAL), Türkiye’nin ilk oto festivaline imza atmaya hazırlanıyor.
17-18 Mayıs tarihlerinde Bursa’da sektör liderleriyle öğrencilerini buluşturacak olan ‘Otofest’ ile mesleki eğitimin önemine dikkat çekilecek.

Bursa Ekonomi Tarihi’nin son cildi

Bursa Çimento Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve BTSO eski Genel Sekreteri Ergun Kağıtçıbaşı’nın Bursa’nın ekonomi tarihini yıllara ayırarak geniş bir perspektifle değerlendirdiği Bursa’nın Ekonomi Tarihi çalışmasının 3. ve son cildi de yayımlandı. 
Böylece Bursa ekonomisinin gelişim ve değişimini tespit etmek amacıyla kronolojik bir prensiple yürütülen Bursa’nın Ekonomi Tarihi çalışması tamamlanmış oldu.Bursa’nın ekonomi tarihine ışık tutacak kitabın tanıtımı 23 Mayıs’ta UÜ     Mete Cengiz Salonu’nda yapılacak.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.