Hava Durumu

UÜ Tıp Fakültesi’nden tarihi başarı

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2016 06:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 06:41
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi kim ne derse desin zoru başardı. Bunca huzursuzluğa, bunca ilgisizliğe rağmen önemli bir başarı elde etti.
Tıp Fakültesi’nde çocuk hastalara kök hücre nakli başladı.
Bu hem bir ilk hem de tarihi öneme sahip.
Çünkü koskoca Güney Marmara’ya hizmet veriyor.
Büyük hastalara 6 yıldan beri kök hücre nakli yapılıyordu.
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Başkanı ve Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Adalet Meral Güneş başkanlığında Prof. Dr. Birol Baytan;  Doç. Dr. Melike Evim Sezgin; Terapötik Aferez Teknik Sorumlusu Biyolog Ali Gül, hemşireler Dilek Yalçın, Serpil Aksu Özübek, Leyla Yüksel; Psikolog Arzu Kantarcıoğlu ve Diyetisyen Elif Özkeleş’ten oluşan ekip, ilk kök hücre naklini gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Adalet Meral Güneş, çocukluk çağında özellikle doğuştan gelen bağışıklık sistemi hastalıklarında, çocukluk çağı lösemilerinde, metabolik hastalıkların bir bölümünde ve belirli kanserlerin tedavisinde artık kök hücre naklini de uygulamaya başladıklarını belirtiyor.
Emeği geçenleri kutluyorum.

Tayvan pazarı MÜSİAD’da kuruldu…


Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Tayvanlı işadamlarıyla B2B görüşme organize etti. 
Tayvan Ticaret Merkezi işbirliğiyle dernek merkezinde gerçekleştirilen görüşmelerde otomotiv yan sanayii, biyoteknoloji, makine, güvenlik, elektronik, LED aydınlatma, pres otomasyon,  gibi bellibaşlı sektör temsilcileri Bursalı   işadamlarıyla ikili iş görüşmelerinde bulundu. 
MÜSİAD Bursa Şubesi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Bayizit, görüşmelerin verimli geçtiğini söylüyor.

Ödüllü karikatürler Zafer Plaza’da


3. KalDer Bursa Ulusal Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve finale kalan eserlerin sergisi Zafer Plaza AVM’de açıldı.
Anadolu Karikatürcüleri Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen sergi, karikatür sanatının gelecek nesillere ulaşmasına destek vermeyi, ülkemizin mizah anlayışını karikatür sanatıyla sergilemeyi ve sanat aracılığıyla yaşamda duyarlılık oluşturmayı amaçlıyor.
Sergi, 09-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında  Zafer Plaza’da açık kalacak
Bence görmek lazım.

Tekstil Yaşıyor Sempozyumu


Tekstilin başkentinde ‘Tekstil Yaşıyor Sempozyumu’ gerçekleştirilecek.
Tekstil Araştırmaları Derneği tarafından 14 Mayıs 2016 tarihinde Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi'nde düzenlenecek sempozyumda Hazır Giyimde Ufuk Turu 2030- Tekstilde Kullanılan Yeni, Lifler-Nonwoven-Tekstilde Ar-Ge’nin Önemi, Moda ve Tasarım-ABD Pazarına Nasıl Girilir?- Tekstil Sektöründe Enerji Yönetimi gibi konular ele alınacak.
Dernek Başkanı Ekrem Hayri Peker, “İhracatta ikinci sırada olan Tekstil sektörü, en fazla istihdam sağlayan ve oluşturduğu katma değer açısından açık ara öndedir. Ülkemizde ihraç ürünler ortalama 1.6 dolardan satılırken, hazır giyim ürünlerimizin kilo fiyatı 20 ila 150 dolar arasında değişmektedir” diyor.
Kim demiş tekstil öldü diye… 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.