Hava Durumu

Vali’den Bursa’ya dobra dobra

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2015 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2015 07:01
AS TV’nin yeni yayın döneminde İş Yemeği adlı programla televizyonculuğa da ilk adımı atmış olduk.
Bundan böyle her pazartesi günü saat  14.15’ de hem okuyucularımızla hem de seyircilerimizle buluşacak olmanın heyecanını yaşayacağız.
İlk konuğum Vali Münir Karaloğlu idi. Davetimize icabet etmesi nedeniyle teşekkür ediyorum.
Kendisiyle Bursa için gerçekten çok büyük önem taşıyan projeleri konuştuk. 
Nedir bunlar diyeceksiniz.
Söyleyeyim:
Yakın geçmişte Mudanya sırtlarında meydana gelen orman yangınları, Yenişehir Otomotiv Test Merkezi, Yüksek Hızlı Tren, yerli marka otomobil, Sağlık Turizm Serbest Bölgesi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin işlevine uygun yönetilmemesi gibi…
Sayın Vali’nin yanıtları son derece samimiydi.

Her santimetresini  ağaçlandıracağız

Sayın Vali, Mudanya sırtlarındaki yangına ilişkin bilgi kirliliği oluşturulmaya çalışıldığını belirterek şunları söyledi:
“İlk açıklamada 50 hektar olarak tahmin edildiğini söylemiştim. Ama yangın devam ediyordu. Son olarak yanan alan miktarı 170 hektara ulaştı. Bazı çevreler burasının imara açılacağını söylüyor. Bir kere ormanlık alanın imara açılması söz konusu olamaz” diyerek son noktayı koydu.
Kampanyaya ilişkin olarak da yaptığı açıklamada “Biz bir kampanya başlattık. İlgi büyük oldu. Ama Orman Bölge Müdürlüğü’nün elinde her türlü fidan mevcut… Biz kimseden para toplamayacağız. Kampanyadaki amaç çevre bilincinin oluşturulmasıydı. Bunda da Muvaffak olduk. Biz söz konusu alanı Bursalılarla birlikte ağaçlandıracağız.” dedi.

 Test  Merkezi olacak hızlı tren gelecek

Bursa’nın beklediği en önemli kamu yatırımlarından birisi Yüksek Hızlı Tren (YHT) diğeri de TSE’nin yapacağı Yenişehir Otomotiv Test Merkezi…
Vali Karaloğlu Yenişehir Otomotiv Test Merkezi’yle ilgili belki biraz gecikme olsa da projenin yürüdüğünü kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını 52 milyon liralık kamulaştırma bedeli ödendiğini belirtti. Master plan aşamasından sonra Yenişehir Otomotiv Test Merkezi’ne en geç 5-6 ay içinde kazma vurulacağının altını çizdi.
Yüksek Hızlı Tren konusundaysa 5-6 aydan bu yana yaşanan durgunluğu zemin nedeniyle yapılan güzergah değişikliğine bağladı ve (YHT) Bursa kısmı için 400 milyon liralık bir yatırım yapıldığını söyledi. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.