Hava Durumu

Vali’den ‘Ulu Şehir’ talimatı

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2016 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 06:30
Lale figüründen oluşan ‘Ulu Şehir’ logosunun seveni de var sevmeyeni de benimseyen de var benimsemeyen de. 
Sayın Vali kendisine ziyarete giden Bursa Bıçakçılar Odası Başkanı Mülazım Gülen ve Yönetim Kurulu üyelerinden bakın ne istiyor: 
 “Şehrin markalaşmış ürünlerinden biri olan ‘Bursa Bıçakları’nda ‘Ulu Şehir’ logosunu kullanın, bu sizin için bir değer. Çelikte de kullanın, bıçak saplarında kullanın. İsminiz sizi ifade eder ama Bursa’yı ifade etmez. Şehrimizin ulusal ve uluslararası tanıtımına sizler de bu şekilde katkı sağlamış olursunuz” 
Bursa bıçakçılığı ne yazık ki son yıllarda önemli ölçüde kan kaybetti. Şimdi yeniden ayağa kaldırabilir miyiz diye oda yönetimi de canla başla çalışıyor. Müze oluşturuyor, hatta Bursa bıçağını tescil ettirmek istiyor. 
Gerçi tescilde geç bile kalındı. Ama bir yerden başlamak gerek.
Oda başkanı Gülen Bursa bıçağını uluslararası arenada tanıtım gayreti içinde olduklarının da altını çiziyor. 
Bunlar önemli; ama kimse bıçak alırken üstündeki logonun hangi şehre ait olduğuna bakmaz, kalitesine ve markasına bakar.
Markalaşma uzun ve zorlu bir süreç. Ama kent olarak bu süreci çok verimli kullandığımız söylenemez. Umarım kayıpları telafi edebiliriz.

TÜGİAD Bursa Vestel City’de…


TÜGİAD Bursa Şubesi’nde planlar tıkır tıkır işliyor. Şube Başkanı Onur Özkul’la görüşmemizde Vestel tesislerinin ziyaret edileceğini söylemişti.
 İşte o ziyaret geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi ve TÜGİAD Bursa Şubesi 40 kişilik heyetle dev Vestel City’ye çıkarma yaptı adeta.
1 milyon metrekarelik alan üzerine kurulu ve dünyanın sayılı mega fabrikalarından olan ve 16 bin kişinin çalıştığı Vestel'in; buzdolabı, çamaşır, bulaşık, televizyon, dijital üretim alanlarını gezen işadamları, Vestel City’ye tam not verdi.

Türkün Holding’den geçmişe yolculuk


Türkün Holding Fotoğrafçılık Topluluğu üyeleri,  ‘Fotoğraflarla Geçmişe Yolculuk’ temasıyla gerçekleştirdikleri etkinlikle, Sultan 2.Murat Han tarafından 1425-1426 yılları arasında yaptırılan Muradiye Külliyesi’ni fotoğraf karelerine yansıttılar.
Kutluyorum gençleri.

Altında neler oluyor?


Şu emtia piyasalarını anlamak mümkün değil.
Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü gibi bir durum söz konusu adeta. 
Çünkü  ortada bir rezerv daralması söz konusu değil.   Çin’den aşırı bir talep yok.
Peki, ne olmuş?
Dolar TL karşısında değer kaybetmiş.
Uzmanlar öyle söylüyor. 
Sanki ilk kez oluyor.
Sonuç olarak geçtiğimiz haftadan itibaren yükselişini sürdüren altın fiyatları, ons fiyatında yaşanan yükseliş ve doların, TL karşısında değer kaybının etkisiyle gram fiyatında tarihi rekorunu tazeledi. 
Altının gram fiyatında yeni rekor 122,55 lira oldu. Kapalıçarşı’da çeyrek altın 201 lirayı, Cumhuriyet altını 819 lirayı gördü. Bakalım bu çıkışın inişi ne zaman. Hani denir ya her çıkışın bir inişi var; O yüzden bu sıralar altına dokunmamak gerek.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.