Hava Durumu

Vali Küçük’e yeni görev

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2016 04:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 04:57
Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Bursa’nın doğu bölgesinin evsel ve kimyasal arıtma ihtiyacını karşılayan ve valiliğin ortak olduğu Türkiye’de örneği olmayan bir proje. 
Dolayısıyla İşletme Kooperatifi Başkanlığını da Vali üstleniyor.
Önceki Vali Münir Karaloğlu’ndan boşalan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Başkanlığı’na da yeni Vali İzzettin Küçük getirildi. Başkan Yardımcılığı ise BTSO Başkanı İbrahim Burkay tarafından yürütülüyor.
Almira Otel de gerçekleştirilen mali genel kurulda konuşan Vali Küçük,  Yeşil Çevre’yi 21. yüzyıl Bursa’sının çok önemli yatırımlarından biri olarak gördüğünü söylüyor.
BTSO Başkanı İşletme Kooperatifi Başkan Yardımcısı İbrahim Burkay’ın sözleri dikkat çekici: 
“Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’nin günlük kapasitesini kısa süre önce 52 bin metreküpten 100 bin metreküpe çıkardık. Önümüzdeki süreçte bu rakamı 150 bin metreküpe yükselteceğiz. Arıtmadan çıkan çamurun bertarafı ile ilgili tesisimizi de hayata geçirdik. Buradaki makine parkuru ve tesisin tamamı milli bir proje. Önümüzdeki süreçte güneş panellerinden de enerji üretimini hedefliyoruz. Böylece işletme maliyetlerimizi en alt seviyeye çekmeyi amaçlıyoruz.”
Anlaşılıyor ki Yeşil Çevre, arıtmadan sonra hedefine yenilenebilir enerjiyi koymuş. Tam da ihtiyacımız olan.     
Umarım fazla beklemeyiz.

UİB’de devlet yardımları anlatıldı


İhracata yönelik devlet yardımları Uludağ İhracatçı Birlikleri UİB’de ele alındı 
Eğitmen İbrahim Okur tarafından verilen seminerde, pazar araştırması, eğitim yardımı, istihdam yardımı, markalaşma faaliyetlerinin desteklenmesi gibi konular ele alındı.
Dış ticaret dengesini iyileştirmeye yönelik uygulamaların, ihracata yönelik devlet yardımları kapsamına alındığını belirtti.

Balkantürksiad’a Kanada’dan takdir


7-13 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Havacı Kadınlar Haftası’nda Tophane Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine Yenişehir Havaalanı’nda unutulmaz bir gün yaşatarak Bursa’da bir ilke imza atan Balkantürksiad, bu özel etkinlikten ötürü Kanada Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü tarafından takdir belgesine layık görüldü.
Tebrikler.

Tarımda önemli işbirliği


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne yeni atanan Ömer Ceylan’ın yürüttüğü ‘Çiftçi Gülerse Türkiye Güler’ projesine Uludağ Üniversitesi’nden tam destek geldi.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili ve UÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ceylan, özellikle tarım ve gıda konusunda Türkiye’nin en önde gelen ziraat fakültelerinden birisi olan Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile bundan sonraki süreçte çok daha yakın temaslarda olacaklarını söylüyor.
Bilgili ise  “Sayın Ömer Ceylan’ın yürüttüğü ve ülke tarımına büyük katkılar sağlayacağını düşündüğümüz “Çiftçi Gülerse Türkiye Güler Projesi’nin de çok önemli bir proje olduğunu gördük. Bizler de bu projeye elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.