Hava Durumu

Vali önerdi, BOSİAD açıldı

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2016 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2016 08:28
Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) geçen yıl ilk kez ‘Çevreye Duyarlı Tesis Yarışması’ düzenlemişti. 
Çok da ses getirmişti
 ‘Çevreci üretim, temiz gelecek’ sloganıyla başlatılan yarışma, BOSB sınırları içinde yer alan sanayi tesislerini kapsıyordu. 
Fakat geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ödül töreninde Vali Münir Karaloğlu’nun önerisi doğrultusunda yarışmanın Bursa’daki tüm OSB’lere açılması önerisi hüsnü kabul gördü. Yarışma tüm OSB’leri kapsayacak.
Vali Karaloğlu’nun da dediği gibi eskiden gerçekten çevreyle ilgili yatırımlar işletmelerce genelde yük olarak görülüyordu. Artık devir değişti. Bu yatırımlar yük olmaktan çıktı ve zorunluluk haline geldi.
BOSİAD Başkanı İlker Oral’ın da, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin karşı karşıya kaldığı en önemli problemlerden birinin çevre sorunları olduğuna dikkat çekerek çevre kalitesinin korunmasında firmalara önemli görevler düştüğünü belirtti.
Bursa’daki OSB’lere açılan yarışma için son başvuru tarihi 31 Mart 2016’da bitiyor.

BUSİAD Olağan Genel Kurulu  

BUSİAD’ın 38. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı 23 Ocak 2016 Cumartesi günü saat 11.00’de BUSİAD Evi Toplantı Salonu’nda yapılacaktır. 
Bursa ve Anadolu’nun en büyük sanayici ve işadamı derneği, BUSİAD’ın genel kuruluna Günal Baylan başkanlığındaki tek listeyle gidilmesi bekleniyor. 
Yönetim kurulunun birkaç isim değişikliğiyle yola devam etmesi bekleniyor.

90 bin esnaf topun ağzında

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, Bursa’da odalara kayıtlı 90 bin esnafın geriye dönük aidat borçlarının 20 milyon TL’yi aştığını belirterek  ”Devlete ödenen vergi ne ise odalara da ödenen aidat aynı nitelikte. Esnafımızın bu aidatları odalarına ödemedikleri taktirde nitelikli hizmeti almalarında zorluk çekerler. Bir an önce ödemeleri gerekiyor. Aksi takdirde  hukuksal süreç başlatılacaktır” diyor
Vallahi durum ciddi, bıçak kemiğe dayandı demek ki. 

Otomotiv hedef büyüttü

Otomotiv Tedarik Sanayi 2016 yılında Rekabet gücü ve verimliliği artırmayı hedefliyor
Gözünü ise acem pazarını yani İran’a çevirdi.
İran’a yönelik ambargonun kaldırılmasıyla birlikte sektörler 2016 yılında stratejilerini yeniden belirlemeye başladı.
TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu sektörün 2016 yılında ana sanayi ve devlet temsilcileriyle uyum içinde çalışarak rekabet gücünü ve verimliliği artıracak projelerini sürdüreceğini söylüyor. İran pazarının önemine işaret ediyor.
2016’da toplam araç üretiminin yaklaşık 1,4 milyon, pazarın 900-950 bin adet seviyesinde, ihracatın ise 23 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmesi tahmin ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.