Hava Durumu

Veriye ulaşmak, deveye hendek atlatmaktan zor

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2016 05:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 05:11
Bursa sanayinin başkenti, tarım kenti, tarih kenti, turizm kenti gibi birçok apolete sahip. 
Kısaca apolet konusunda oldukça zenginiz.
İşin ilginç tarafı; veri konusunda da bir o kadar fakiriz
Doğru düzgün veriye ulaşamıyoruz.
Geçtiğimiz günlerde Genel Sağlık Sigorta Primlerinin Affı’na ilişkin Ankara cenahından bir açıklama yapıldı; Aftan Türkiye genelinde 3,5 milyon kişi yararlanıyor. 
Ben de Bursa’da prim affının kaç kişiyi kapsadığını merak ettim; SGK il Müdürlüğü’nü aradım. Ankara’dan öğrenip döneceklerini söylediler. Ama ne gezer aradan neredeyse bir ay geçti ; Emin olun hala ne arayan ne soran.
Peki neden Ankara’ya bu kadar mecburuz. Neden Bursa SGK’dan bu verileri  elde edemiyoruz. Hani yerinden yönetim deniyordu.
Ayrıca;
Ankara Ticaret Odası (ATO) şirketlerin ömürlerini araştırıyor, açıklıyor. Peki Bursa’daki şirketlerin ortalama ömürlerini ortaya koyan bir veri var mı? 
Yok.
Birçok hamleye imza atan BTSO belki bu veri konusunu da gündemine alabilir.
Gelelim İstanbul’a;
İstanbul Sanayi Odası (İSO) ise ülkeden ayrı olarak İstanbul’un enflasyonunu açıklıyor. 
Ben Bursa’nın enflasyonunu açıklayan bir kurum görmedim.
Ya da Bursa’nın dış ticaret açığı nedir? 
Kısaca Bursa’da veriye ulaşmak deveye hendek atlatmaktan daha zor vesselam.

UHKİB inovasyonu anlattı

Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) tarafından düzenlenen “İnovasyon” seminerinde ihracatçılara seslenen Dr. Pınar Yazır Özgür inovasyonun kültür haline getirilmesi gerektiğini söyledi 
Yeni kuşağın yaratıcı olduğunu söyleyen Özgür, “İnovasyon aslında yaptığımız bir şey. Fakat öyle durduğunuz yerden yapılan bir şey de değil. Onun arka planının çok dolu olması gerekiyor. Yaratıcılık aslında, birtakım şeyleri birbirine bağlayıp yeni şeyler çıkarmadır” diyor
UHKİB seminerleri, 25-26 Ağustos tarihlerinde “Liderler İçin Sunum” la devam edecek.

Aston Martin’e Bursa imzası

Dünyanın en prestijli otomobil markaları içerisinde yer alan İngiliz devi Aston Martin’in radyatör ve havalandırma hortumlarını Bursalı, Ünver Grup üretmeye başladı.
Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş,  “Türk sanayisi için de çok önemli bir adım. Aston Martin araçlarının radyatör ve hava hortumlarını biz Kayapa Islah OSB’ deki fabrikamızda üretmeye başladık. İlk parti geçtiğimiz günlerde gönderildi. İnanıyorum ki ilerleyen zamanlarda bu marka için blow molding ve silikon hortum parçalarını da üreteceğiz.” diye konuştu.

Medicabil çalışanları artık sertifikalı

Özel Medicabil Hastanesi’nin Kaizen Enstitü Türkiye işbirliği ile düzenlendiği eğitimleri başarıyla tamamlayan hastane çalışanları sertifikalarını aldı.
Çalışanlar “Yalın Sağlık ve Kurumsallaşma” konularına ilişkin her türlü eğitim ve danışmanlık hizmetini alarak belgeyi almaya hak kazandılar.
Tebrikler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.