Hava Durumu

Yayınımız ses getirdi DSİ iş başı yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2016 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 07:15
Bundan birkaç gün önce Yenişehir’e bağlı Marmaracık köyünde DSİ tarafından yaptırılan ancak çalıştırılmayan aktarma pompası nedeniyle arazilerin su altında kaldığını, üreticinin son derece mağdur olduğunu, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarını dahi ödeyemez duruma geldiklerini haberleştirmiştik. 
Arkasından da Erdal abimiz konuyu köşesine taşıyarak soruna dikkat çekmişti.
Aldığımız bilgiye göre maksat hasıl olmuş.
DSİ yoğun biçimde çalışmaya başlamış. Sanıyorum en kısa sürede sorun çözülmüş olacak. Malum ekim dikim sezonu da geldi.
Marmaracık Mahalle Muhtarı Mithat Arı konuya gösterdiğimiz hassasiyet için teşekkür etti. Ben de DSİ yetkililerine hem teşekkür ediyorum hem de şunu söylüyorum;
İlla köylünün sesini yükseltmesi mi lazım ki iş yapılsın. Herkes işini zamanında yapsa kıyamet mi kopar.

‘Kalite Yılı’ Trabzon’a uzandı


Bursa Kalite Birliği’nin öncülüğünde 42 paydaşın katkısıyla düzenlenen ‘2016 yılı Kalite Yılı’ projesi Trabzon’a uzandı. 
TSE Trabzon eski Müdürü Metin Birlik’in daveti üzerine Trabzon’a giden Mustafa Karaman ve Prof. Dr Erkan Işığıçok, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerine üçüncü göz yaklaşımıyla kendini arayan kaliteli insan sunumunu gerçekleştirdiler. 
Önemli bir açılım, kutluyorum.

OSB’lere “Şemsiye” koruması


Bursa OSB ve Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) OSB’lerdeki firmaların tüm maddi zararlarını güvence altına alacak “Şemsiye Sorumluluk Poliçesi” hazırladı. Poliçeye son şekli 30 Mart’ta düzenlenecek toplantıda verilecek.
URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, “Sanayi tesislerimiz milli servetlerimizdir. He türlü risklere karşı korunması milli görevimizdir inancı ile Bursa OSB’de başlattığımız çalışmalarda sona geldik. Bu sigorta poliçesi örneği, ülkemiz organize sanayi bölgelerinde ilk olan poliçelerden olacak” diyor.
Bana da enteresan geldi. Detaylarını göreceğiz. 

Moda haftası, moda oldu


BTSO, geçen yıl başlattığı moda tasarım günleriyle Bursa’yı Milano yapma hedefini ortaya koymuştu. 
Şimdi ise bir başka organizasyonla 29-30 Mart tarihlerinde İhsaniye Nilüfer BUZPARK sosyal tesislerinde “Bursa Moda Haftası” gerçekleştirilecek.
Proje, Cumalıkızık’ta düzenlenen kahvaltı ve defileyle tanıtıldı..  Organizasyonda yaşanan aksaklıkların ise ilk heyecan olduğunu düşünüyor bundan sonrakilerin çok daha profesyonelce yapılacağını umuyorum.
Organizasyonu üstlenen Ertan Kündeş ise etkinliğin, Bursa’nın kendi adını taşıyan “Marka Tescilli İlk Moda Haftası” olduğunu vurguluyor ve geleneksel hale getirerek Bursa’nın bir değeri haline getirmeyi hedeflediklerinin altını çiziyor.
Atlas Organizasyon tarafından düzenlenecek ilk tescilli moda haftasına,  Paris’te yaşayan kültür elçimiz modacı ve tasarımcı Nihat Yılmaz’ın da katılarak Bursa’daki ilk defilesini yapacağı belirtiliyor.
Kısaca ‘Moda Haftası’ Bursa’da moda oldu adeta… 






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.