Hava Durumu

Yine Nace yine sorun

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2016 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 07:48
BTSO meclisinde ne zaman NACE kodlaması gündeme gelse ortalık karışıyor.
Nisan ayı olağan meclis toplantısında düzenlemeye eleştiriler vardı
İlk önce BTSO Başkanı İbrahim Burkay mevzuat komisyonu tarafından Nace kodlamasına dayalı olarak yeniden revize edilen meslek gruplarına ilişkin bilgi verdi.
Meslek gruplarının revizyonunun TOBB yasası kapsamında NACE kriterlerine göre yapıldığını belirten Burkay “Eğer biz bu düzenlemeyi yapmasaydık. Meslek komitesi sayımız 44-45’lere düşecekti. Çünkü bazı komiteler zorunlu olan 200 üyeye ulaşamıyordu.  Ama yaptığımız düzenlemeyle meslek grubunu 51 den 62 ye çıkardık. Kasım ayındaki olası seçimlere daha kapsayıcı olarak 51 komiteyle değil 62 komiteyle gideceğiz.”
Meclis üyesi İlhan Parseker ise düzenlemenin aceleye getirildiğini bu yüzdende pek çok hatalarla dolu olduğunu belirtti. Parseker daha sağlıklı bir gruplandırma yapılabilmesi için düzenlemenin bir sonraki meclis toplantısına ertelenmesini de teklif etti. 
Söz alan Mümin Ceyhan ve Ali Bocan da düzenlemeyi eleştirdi. Meclis üyesi Hasan Çepni ise destek verdi
Daha sonra yapılan oylamada meslek gruplarının revizyonu 29 ret oyuna karşın 71 oyla kabul edildi.
Ancak açık oylama         sırasında bazı üyelerin kabul oyu verirken adeta saklanırcasına elini kaldırması dikkat çekiciydi. 
İlginç görüntülerdi vesselam

Bursa’nın 250 devi araştırılıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) 19 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirdiği Bursa’nın ‘İlk 250 büyük firma’ araştırmasının çalışmalarına bu yıl da başladı.
Çalışma, 6 Mayıs 2016‘ya kadar devam edecek.
Bu araştırma hiç kuşku yok ki; Bursa’nın en önemli ekonomik saha araştırması…
Araştırma, Bursa’da firmaların ciro, ihracat, istihdam, katma değer, kârlılık, öz sermaye ve net aktiflerini ortaya koyarken, kent ve ülke ekonomisi için de önemli bulgular sunuyor.

BHİD başkanını arıyor

Bu gün, Bursa Halkla İlişkiler Derneği’nde (BHİD) seçim heyecanı yaşanıyor. 100’ü aşkın üyenin bulunduğu ve Başkan Serdar Ömeroğulları’nın yeniden aday olmadığı Dernekler Yerleşkesi’ndeki genel kurulda Yusuf Ziya Yüce ve Bedirhan Bozali ipi göğüslemek için yarışıyor.
Her iki adaya da başarılar diliyorum.

UMSMİB’in gözü uzaklarda 

Meyve ve sebze ihracatında en büyük pazar konumundaki Rusya’dan umut kesilince ihracatçılar, gözünü ABD ve Avustralya ve Çin’e çevirdi.
Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB)’nin genel kurulunda konuşan Başkan Orhan Gençoğlu, bu yıl ihracatta 200 milyon dolar hedeflediklerini belirterek, UMSMİB olarak yılın ikinci yarısından itibaren ABD ve Avustralya ve Çin gibi pazarlara sektörel ticaret heyetleri düzenleyeceklerini söylüyor.
İstihdamın üzerindeki yüklerin hafifletilmesinin gerektiğine dikkati çeken Gençoğlu, ayrıca ihracatta girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve kârlılığının sürdürülmesi için döviz kurunda zaman zaman görülen ani dalgalanmaların önüne geçilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.