Hava Durumu

Yokuşun başında ata arpa kâr eder mi?

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2016 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 07:19
Yıllardan beri dilimizde tüy bitti; üretim, üretim; illa da üretim diye… 
Ama anlayan kim.
Varsa yoksa ithalat, varsa yoksa dövizi çarçur etmek. Yani işin kolayı…
Tamam, biliyorum; diyeceksiniz ki biz tarım ve hayvancılığa şu kadar destek bu kadar teşvik veriyoruz.
Ama ortada köylü’mü kaldı Allah aşkına;
Yıllarca uygulanan yanlış politikalar yüzünden köylerin boşaltılması için adeta çanak tutuldu. İnsanlar ekmekten, dikmekten, hayvancılıktan soğutuldu.
Ama şimdi Bakıyorum Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı kırsal kalkınma kapsamında köylerdeki genç çiftçilere 30 bin liralık hibe destek çalışması başlattı. Üç yılı kapsayan desteklere başvurular 30 Mayıs’ta bitiyor. 
Projeden yararlanabilmek için 18-40, yaş arası olunması gerekiyor, bir de proje üretmek.
Fakat işin garibi köylerde köylü kalmadı; köylü.
Yıllarca bu ülkede tarım ve hayvancılık üvey evlat muamelesi gördü. Bu ülkede saman bile ithal edildi. Avrupa’nın en pahalı et ve et ürünlerini tüketiyoruz. Almanya’da bir kilogram et 15-16 lira, bizde 40-50 lira. Almanya’da asgari ücret 1500 Euro,  et fiyatı 3-4 Euro, TL karşılığı 15-16 lira. Bizde asgari ücret 1300 lira etin kilosu 50 lira varın gerisini siz düşünün. 
Pek tabii sanayileşeceğiz ama bunu; tarımı hayvancılığı yok sayarak değil, hem sanayileşmeyi hem tarımsal kalkınmayı pekala başarabilirdik.
O yüzden diyorum ki; bu saatten sonra hibe destek verseniz ne olur vermesiniz ne olur. 
Yokuşun başında ata arpa kâr eder mi?

TMMOB Bursa İKK artık ‘Düşünceli’ 

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği görevini MMO Bursa Şubesi Sekreteri Fikri Düşünceli üstlendi. Nöbet değişimi MMO Bursa Şubesi Ankara Salonu’nda gerçekleştirildi.
Düşünceli, görevi TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreterya görevini yürüten Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi Başkanı Remzi Çınar’dan devraldı.
Yeni dönem hayırlı olsun.

Enflasyonda tahminler korunuyor

TÜİK’in açıkladığına göre Nisan 2016’da tüketici fiyatları %0,78 düzeyinde arttı. Yıllık enflasyon oranı %6,57 düzeyine geriledi. Böylelikle enflasyonda Mayıs 2013’ten bu yana en düşük seviye olarak kayıtlara geçti.
BUSİAD Başkanı Günal Baylan da TCMB’nın, enflasyonun kademeli olarak 2016 yılında yüzde 7,5 olacağını öngördüğüne dikkati çekerek tahminlerin korunduğunu belirtiyor.

Markalar Şehri Bursa zirvesi

Bursa Business Akademi (BBA) bugün BAOB’da Markalar Şehri Bursa zirvesini düzenliyor.
BAOB oditoryumunda bugün saat 12.45’te başlayacak ve London Sofra Lokantaları’nın kurucusu Hüseyin Özer’in onur konuğu olarak katılacağı zirvede Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Çilek Mobilya Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Çilek, İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Kırcılar Deri Yönetim Kurulu üyesi Berna Kırcı Aşıroğlu ve yazar mutfak araştırmacısı Ömür Akkor  kişisel girişimcilik hikayelerini ve markalaşma süreçlerini anlatacaklar.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.