Hava Durumu

Avrupa finali için desteğe

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2015 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 08:24
Kadın voleybolunun Avrupa’daki üçüncü kupası CEV Challenge Cup’ta finale ramak kaldı. Bursa Büyükşehir Belediyespor, yarı final ilk maçında Alman temsilcisine 3-1 yenilse de bu iş Bursa’da bitebilir. Çünkü ilk maçta da gördük ki Schweriner SC bahsedildiği kadar kuvvetli, bizden üstün bir takım değil. Evet, bu kupada bugüne kadar karşılaştığımız en ciddi rakip. Ancak en büyük kozları olan taraftarları yanlarında olmadığı zaman daha çabuk kırılabilecekleri bir gerçek. “Vilsbiburg’daki atmosferden etkilendik” demiştik. Schweriner’lılar ise artık taraftarlıkta adeta profesyonelleşmiş. Takımlarının hücumları sırasındaki reaksiyonları, anonsçunun çaldığı müziklerle olan uyumları, maçın kritik anlarında devreye girmeleri ve organize tezahüratlarıyla salon taraftarlığının hakkını verdiler. Sadece bizim maçtan elde edilen bilet hasılatı yaklaşık 80 bin lira. Salonun yaş ortalaması ise 40’ın üzerinde…
(Maç sonundaki atmosferin görüntülerini yazının altında bulunan QR Kod’u akıllı telefonlarınıza okutarak izleyebilirsiniz.)
“Bizim de aynı atmosferi Bursa’da yaratmamız lazım” demiyorum, çünkü o çok başka bir kültür. Birkaç maçta gerçekleşebilecek bir şey değil. Ancak, Sultanların Avrupa’da tarihinde ilk kez finale yükselebilmesi için desteğe ihtiyaç, Cengiz Göllü’nün tıka basa dolması şart. Ülkedeki futbol izlenirliğinin değer yitirdiği şu günlerde Bursalılar, bugün saat 14.00’te Bursaspor’un 2. Lig yolundaki play-off serisi maçı, yarın 15.00’te de Büyükşehir’in rövanş sınavıyla salon heyecanına doyacak.       

                                                      

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.