Hava Durumu

Tarihi yürüyüşe tanıklık

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2015 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2015 08:29
Bursa Büyükşehir Belediyespor, Avrupa’da kadın voleybolunun üçüncü kupası olan CEV Challenge Cup’ta adım adım finale yürüyor. Biz de bu yürüyüşe hem kentimizde, hem gurbette yakından tanıklık ediyoruz. Belki de tarihi maçların canlı şahidi oluyoruz. Bunun yanında yeni yeni kültürler, bakış açıları keşfediyoruz. Avusturya Graz’dan sonra “Spor kültürü işte bu” başlıklı bir yazı yazmıştım. Landshut şehrine bağlı Vilsbiburg da bunun devamı niteliğindeydi. 13 bin kişilik bir Alman kasabasında 2 bin 500 kişi kapasiteli salon neredeyse tıka-basa dolu. Üstelik kulüp organizasyon yapısı ve fanların maça etkisi görülmeye değer. 
Bir firma ile yapılan sponsorluk anlaşması gereği her sporcunun kendine ait, üzerinde isminin, resminin ve forma numarasının olduğu aracı hizmetinde.



Bizim yeni hizmete giren ve revizyon geçirmekten bıkmayan salonumuzda (Nilüfer Spor Salonu) vatandaşlarımız soğuktan montuyla otura dursun, 11 Mart’ta belki de yine set vermeden eleyeceğimiz rakibimizin taraftarı; koltuğuna oturmadan önce ceketini, pardösüsünü girişteki askılıklara asabiliyor. Hem de hiçbir fiş almadan ve başında herhangi nöbetçi bulundurmadan. Toplumsal güven, huzur. Buna ne derseniz deyin. Çok başka bir kültür.



Vilsbiburg’a gelmişken 80 kilometre uzaklıktaki Bavyera eyaletinin başkenti, Almanya’nın üçüncü büyük şehri Münih’i görmemek, Bayern Münih taraftarının kalbi Allianz Arena’yı ziyaret etmemek olmazdı. Sıra dışı bir mimari. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Almanya’daki Allianz Arena’dan sonra dünyanın en iyi ikinci stadı Timsah Arena” olacak demişti. Kendisi de birçok kez orada incelemelerde bulundu. 71 bin kişinin stadyuma gelişi, park etmesi ve dağılımı devasa bir organizasyon. Sol şeridinde hız sınırı olmayan hemen yanındaki otobandan bağlantı yolu, otobanın üzerinde ise her biri farklı bölgelerden gelen ve sonu Allianz Arena’ya çıkan, köprülü üstgeçitler, yerin altından gelen metro hattı ve stadyumun hemen yanında metrelerce uzunluktaki 4 katlı otopark… Bursa’nın can damarı sayılan, Batı’nın merkezi Acemler’in iş çıkış saatlerinde yaşadığı yoğunluğa bir de 45 bin kişinin eklenmesini şu anki yol bağlantılarıyla düşünmek dahi istemiyorum. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.