Hava Durumu

Teşekkürler

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2015 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2015 07:55
‘Tarihi yürüyüşe tanıklık ediyoruz’ demiştik Almanya’daki Rota Raben Vilsbiburg maçından sonra. Öyle de oldu. Büyükşehir’in Sultanları Avrupa’da tarih yazdı, takım sporlarındaki ilk Avrupa şampiyonluğunu kente kazandırdı. Avusturya Graz’da başlayan şampiyonluk yolculuğu, Türk voleybolunun duayeni, merhum Cengiz Göllü’nün isminin verildiği salonda son buldu. Hem de rüya gibi bir son ile. Voleybol ekolü Uralochka, ilk maçtan 3-0 galip ayrılmanın avantajı, Bursa’da da ilk seti kazanmanın rahatlığıyla büyük bir kumar oynadı. Eski Sovyetler Birliği ve Rusya voleybolunun efsane adamı Karpol’un, bir set daha kazanması halinde kupaya uzanacak takımını ikinci sette dinlendirme kararı vermesi başına tahmin edemeyeceği işler açtı. Rus Ruleti’nden tarifi mümkün olmayan bir mutluluk çıktı. 
Tarihi anlardan, tarihi fotoğraflar da çıktı elbet. O anlardan bir tanesini; Başantrenör Emin İmen’in ilerleyen yaşına nazire yaparcasına (1954 doğumlu) yumruğunu sıkıp, çocuklar gibi havalarda uçmasıydı. İşte o anı bir tablo halinde final öncesi takdim ettim kendisine. Hediyemi verirken de, “Hocam herkes size maç sonunda hediyesini sunacak, ben önce davranmak istedim. Şimdi sıra sizde” mesajını ilettim.



Nitekim öyle de oldu. Hiss-i Kable’l Vuku yerini buldu. Şampiyonluk kupası Yeşil Beyazlı ellerle buluşana kadar oynanan 12 maçı da anı anına takip etmiş, birçok hikayesini fotoğraflamış, hatta ve hatta yıllarca unutulmayacak ilk Avrupa şampiyonluğun şahidi bir muhabir olarak, bu başarıda emeği geçen masöründen oyuncusuna, başantrenöründen idarecisine, taraftarından başkanına tek tek teşekkür etmek boynumuzun borcu. Mevcut şartlarda hayallere bile büyük gelen bir başarıya imza atan, mucizeyi gerçek kılan herkesin emeğine, mesaisine, yüreğine sağlık. Biliyorum nefes alacak, şampiyonluğun keyfini sürecek vaktiniz yok. Ancak şampiyonluklar da, hedefler de tek bir başarıyla sona ermiyor. Sizler birçok şeyi kanıtladınız ve Bursa’ya yeni bir heyecan kattınız. Bu başarıların alışkanlık haline gelmesi ve Bursa’daki her bir spor branşına örnek olması en büyük dileğimiz. Teşekkürler kızlar, teşekkürler Büyükşehir Belediyespor…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.