Hava Durumu

Erkekte meme büyümesi (jinekomasti) nedenleri ve çözümü

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2015 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 08:25
Yapısal olarak erkek memesi kadın memesinden farklıdır.  Erkek memesinin küçük olmasının en önemli sebebi; erkeğin vücudunda yeteri kadar östrojen yani kadınlık hormonunun olmamasıdır. Ancak bazı durumlarda erkek memesi kendiliğinden büyüme göstererek neredeyse kadın memesi şeklini alır. Kısaca jinekomasti, erkek memesinin kadın memesi gibi büyüme durumudur. 
Jinekomasti erkekte genellikle ergenlik çağında 12 - 18 yaş grubunda görülür. Bu dönemde hormonlar değişim gösterirken, kişi için gelişim süreci söz konusudur. Bu duruma bağlı olarak tek taraflı ve/veya çift taraflı büyüme görülebilir. Bazı kişilerde bir miktar ağrı da olabilir. Ergenlik sürecinde başlayan jinekomastinin nadiren gerilediği veya ortadan kalktığı durumlar varsa da; genellikle o büyümüş hali devam etmektedir.   
Erkeğin korkulu rüyası olan jinekomasti; sosyal ve psikolojik sorunlara ve de özgüven kaybına sebep olmaktadır. Bu kişiler, özellikle yazın denize girmekten ve spor aktivitele-rine katılmaktan, ince kıyafetler giymekten kaçınmaktadırlar. Hafif ve orta dereceli büyüme bile onları rahatsız edebilir ve psikolojilerini olumsuz etkiler.
Jinekomasti ameliyatı bir estetik ve plastik cerrahi uzmanı tarafından yapıldığında komplikasyonlar sık görülmez ve görülse de bunlar genellikle önemsiz minör komplikasyonlardır. Jinekomasti operasyonu, görünümü düzelterek kişinin kendine olan güveninin artmasını sağlar. Ameliyat sonucu kalıcıdır ve eğer beklentileriniz gerçekçi ise yeni görünümünüz sizi oldukça memnun edecektir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.