Hava Durumu

Estetik operasyonlarla vücut şeklini düzeltme

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2016 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 08:34
Bazı insanlar vücut şekli bakımından genetik kodları nedeniyle doğuştan şanslıdır. Genetik yapının getirdiği avantajlarla mükemmel bir vücut gelişimi gösterirler. Daha çocuk yaştan böyle kişileri diğerlerinden ayırt edebilmek kolaydır. İster kadın ister erkek olsun, kişi dengeli beslenir ve aktif bir yaşam sürerse bu özelliklerini, şanslarını ömür boyu devam dahi ettirebilirler. Bu kişilerin genellikle sportif ve fit bir görünümleri olur. 

Maalesef herkes söylediğimiz bu sayılı kişiler kadar şanslı değil. Şişmanlama, zayıflama ve hormonal bozukluklar vücut şekillenmesinde bazı olumsuzluklara neden olabiliyor. Spor ve diyet ile geçen uzun uğraşlar sonucu yine de istenilen sonucun alınamadığı yağ stoklanması olarak çıkıntı yapan inatçı bölgeler ise kişi için can yakıcı olabiliyor. Bu stoklar istenmeyen bölgelerde ve/veya vücut geneline dağılmış da olabiliyor. 

Hedef zayıflama değil incelmedir. Bu operasyon için en uygun hastalar boy kilo oranı ideale yakın ve bölgesel fazlalığı olan hastalardır.


Vücut geneli değerlendirildiğinde herhangi bir bölgede deri sarkması mevcut değilse ve belirli bölge-lerde yağ doku fazlalığına bağlı bombelikler mevcutsa, genellikle ‘liposuction’ denilen yağ çekme yöntemi ile sorunu çözebilmekteyiz. Bu yöntem hem bayanlarda hem de erkeklerde ehil ellerde yapıldığında güvenle uygulanabilmektedir. Hedef zayıflama değil incelmedir. Bu operasyon için en uygun hastalar boy kilo oranı ideale yakın ve bölgesel fazlalığı olan hastalardır. Kilo verebilmek için beslenme uzmanından destek almak ve sporu haya-tınıza dahil etmek önemlidir. Erkeklerde jinekomasti dediğimiz memenin kadın tipi gibi büyüme durumunda sadece ‘liposuction’ ile çözümlenebilen durumlar da vardır. İleri düzeydeki sarkmalarda ve meme dokusu büyümelerinde deri fazlası çıkarılmakta ve meme bölgesi gerdirilerek şekillendirilmektedir.

Estetik - plastik cerrahinin gelişimi devam ettiği sürece kişiler artık arzu edilmeyen vücut şekil bozukluklarını ömür boyu taşımak zorunda değildirler. Vücudun şekillendirilmesi kişinin özgüvenini artıran bir durumdur. Aynadaki görünümünden memnun olan kişi kendiyle barışık olan kişidir. Bu kişinin özgüveni yüksek olduğu için iş hayatı, sosyal hayat, aşk hayatı ve/veya evli-liğinde de mutluluğu yakalayabilmektedir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.