Hava Durumu

Gençlerin estetiğe ilgisi

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2014 16:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2014 16:59
Estetik operasyon isteme yaşı günden güne düşüyor…
Günümüzde kültürel, eğitsel ve medyadan etkilenmeler sonucunda bir takım algılama ve algılanma farklılıkları gelişti. Özellikle gençlerin algı yönü estetiğin gerekliliği yönünde; bu nedenle estetik operasyon isteme yaşının günden güne düştüğünü görüyoruz.
Güzellik; özgüven ve başarının yegâne şartı ve simgesi gibi algılanır oldu. Eğer bulunduğun ortamda fark edilmiyorsan, dikkat çekmiyorsan ve hayranlık uyandırmıyorsan bir hiçsin gibi düşünülmeye başlandı.Diğer bir yandan daha küçük yaşlarda bile kız çocukları daha çekici, erkek çocukları daha etkileyici olmak istiyorlar.
Erken yaşta estetik operasyon isteğini kamçılayan bir başka etmen ise, çocuğun çevresindeki arkadaşlarının acımasız eleştiri ve alaycı tavırları hatta lakap takmaları gibi durumlardır.
Gençlerin tercih ettiği estetik operasyonlar                             
Talep edilen başlıca operasyonları sıklık derecesine göre sıralayacak olursak; kulak estetiği, burun estetiği, meme estetiği, jinekomasti, kötü yara izlerinin düzeltilmesi, dövmelerin çıkarılması, genital estetik, himenoplasti, çene estetiği, liposuction ve lazer lipoliz gibi işlemlerdir.

Gençlerde estetik operasyon yapılabilme şartları

Kişinin anatomik ve ruhsal olarak gelişimini tamamlamış olmasıdır. Anatomik olarak estetik operasyon yapılması söz konusu olan organın gelişiminin sonlanmış olması gerekir. Bu açıdan bakıldığında vücuttaki her yapının bir optimal operasyon yaşı vardır ve bunu her plastik cerrah bilir. Ruhsal gelişim açısından baktığımızda ise kişinin operasyon isteği nerden kaynaklanıyor buna bakmamız lazım. Çevreden etkilenme sonucunda mı yoksa başkalarına özenti biçiminde mi bu istek ortaya çıkıyor? Ayrıca bir estetik operasyonun yapılabilmesi için, hastanın genel sağlık durumunda operasyona ve anesteziye engel bir husus olmaması ve yara iyileşmesi ile ilgili olumsuz bir durumun da olmaması gerekir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.