Hava Durumu

Kariyer ve estetik

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2014 16:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 16:27
İş hayatında kadın ve erkeklerin aktif ve girişken olması, gerektiğinde kıran kırana rekabete girebilmesi için şüphesiz ki özgüven oldukça önemli. Günümüz iş dünyasında artık özgüven sahibi olabilmek  için  alınan eğitim, bilgi ve donanım ne yazık ki tek başına yeterli değil.  
Bilindiği üzere kurumların her gün yayınlanan yüzlerce, binlerce iş ilanında; ihtiyaç duyulan personelin nitelikleri sıralanıyor. İş alımında kişinin eğitim durumu, iletişim becerisinin yüksek olması, takım çalışmasına yatkın olması, yabancı dil bilmesi ve prezantabl olması gibi kriterler aranıyor. Bu kriterlerin büyük çoğunluğunu kişi; aldığı eğitim, edindiği mesleki tecrübe ile sağlayabilir. Prezantabl kavramına işveren açısından baktığımızda ise herkese göre değişen bir kavram olduğunu görüyoruz.
Kariyer için, çalışmak kadar estetik görünüm de önemli…
Mesleğinizde ne kadar iyi eğitim almış olursanız olun, deneyim ve başarı sahibi olun, yapılan başvurular ne yazık ki görüşme yaptığınız kişinin 'prezantabl' anlayışı ile örtüşmüyorsa; bu görüşme hüsranla bitebiliyor. Çünkü iş dünyasında sadece başarılı olmak değil, iyi görünmekte önem taşıyor. Kariyer koridorlarında ilerleyen kişi için estetik görünüm gerekliliği gün be gün önem kazanıyor. Yani kariyer sahibi olan kadın ve erkeğin iş hayatında her daim bakımlı olma baskısı giderek artarken; kariyer sahibi olmak isteyen iş hayatına yeni atılan kişi de bu baskıyı göz ardı etmiyor. Bu nedenle iş hayatındaki kadınlar da erkekler de kişisel bakımları, dış görünümleri için bütçe ayırıyorlar.
Özellikle son dönemde biz estetik ve plastik cerrahi uzmanlarına bu sebeplerle başvuran hasta sayısı giderek arttı. Tercih edilen medikal estetik işlemler; lazer epilasyon, lazer ile cilt yenileme-gençleştirme, bölgesel zayıflama, cilt bakımı, botoks ve dolgu iken; estetik cerrahi uygulamalar, burun estetiği, kulak estetiği, meme estetiği, liposuction olarak sıralanıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.