Hava Durumu

Ne planlanıyor ve ne gizleniyordu?

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2016 00:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 00:46
Çok garip bir haftayı yine geride bıraktık, son 15 yılda olduğu gibi. Din üzerinden yurttaşlarımızın duygularını sömüren ve bunu siyasete döken kişiler şimdi gözlerini çocuklarımıza dikti.
Sürekli kadın ve çocuk üzerinden bir gündem oluşturulması ve bu iki olgunun değerinin düşürülmesi, toplumun bir kesiminin cesaretlenmesine sebep oluyor.
Cinsel taciz olaylarında yüzde 449, çocukların cinsel istismarında son 13 yılda yüzde 434 oranında artış varken, AKP hükümeti birilerini aklamak uğruna akıl almaz bir önerge sundu. Bu, Ensar Vakfı olayının üzerini örtmek için birbiriyle yarışanların icraatlarının devamıdır ve tek sorumlu AKP’dir.
Önergede açıkça “Cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda cezanın infazının ertelenmesine karar verilir” deniyor. Yani bize farklı yönden anlatılmaya çalışılsa da bu önerge evlenenlerin mağduriyetlerini değil, tacizcilerin mağduriyetlerini (!) konu alıyor.
Günlerce CHP olarak bizler ve birçok duyarlı insanın bu önergenin yanlış olduğunu söylemesine karşın hükümet sürekli ‘bu önerge olacak’ dedi.
Peki sonuç?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eleştirilere kulak verilmesi gerektiğini açıkladı ve önerge apar topar geri çekildi! Ne oldu o günlerdir arkasında durduğunuz düşüncelere? Açıkçası milletin değil, tek kişinin hükümeti olduklarını bir kez daha gösterdiler!
Ekonomi dibe vurmuş, 13 Ekim’den bu yana kur artışı nedeniyle Türkiye 100 milyar dolar daha borçlanmış, Cumhurbaşkanlığı görünümlü başkanlık sisteminde yapılması istenen düzenlemeyle Cumhurbaşkanı yemininden “Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma” ibaresinin çıkarılması gündemde olan bir dönemde bu konu ortaya çıkıyor.
Acaba önerge gündemdeyken, ne planlanıyor ve ne gizleniyordu? ‘O kadar da olmaz’ diyenler, 15 yılda yaşanan her kaosun, esasında buzdağı gibi olduğunu ve altında daha büyük bir sorunun yattığını görecektir.
Tabii görmek isteniyorsa!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.