Hava Durumu

Seçmen cepheleştirilmeye çalışılıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2017 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2017 04:48

AKP hükümeti son dönemdeki söylemleriyle ülkeyi ikiye ayırmaya kararlı gibi gözüküyor.
Yıllarca devam eden, 'bizden-sizden' söylemleri ve ötekileştirme çalışmaları referandum sürecinde had safhaya ulaştı.
Halkın neden evet demesi gerektiğiyle ilgili hiçbir açıklamada bulunamayan ve düşüncelerini sağlam bir altyapıya oturtamayan AKP'liler, her zamanki gibi algı oyunlarıyla halkı yönlendirmeye çalışmaktadır.
Siyasi görüşü ne olursa olsun, parlamenter sistemin devamını, demokrasiyi ve güçler ayrılığını savunan yurttaşlarımızı ikna etmenin yolunu 'terör örgütleri hayır diyor' söylemlerinde bulmak, büyük bir acizliğin göstergesidir. İlk günden bu yana ifade ettiğimiz gibi bu partiler üstü bir meseledir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak neden hayır dediğimizi çok açık bir şekilde anlatıyor, bunun bir kişi ya da parti meselesi değil, açık ve net bir şekilde bir rejim meselesi olduğunu ifade ediyoruz.
Anayasa değişikliklerini neden istediğinizi çıkın anlatın diyoruz.
Bütün imkanlar ellerinde.
Anlatmak yerine algı operasyonları yapıyorlar.
Beklentilerinin karşılanmadığı her önemli durumda kaos ortamı yaratılıyor. Seçmen bilinçli bir şekilde cepheleştirilmeye çalışılıyor. Halkımıza bunu yapmaya kimsenin hakkı yok.
Halkın kendi kendini yönetme isteğini ve arzusunu adeta yok sayan başkanlık sistemini; terörle, ekonomik sıkıntılarla boğuştuğumuz bir süreçte ısrarla halkın önüne koyan zihniyet, süreci fırsata çevirme gayreti içinde, cepheleştirme çabasındadır.
Milletin iradesine gerçekten saygı duysalardı, denge-denetleme mekanizmalarını devre dışı bırakıp, halkın iradesinin uygulanmasına engel olmaya çalışmazlardı.
Egemenliği padişahtan alarak halka vermiş bir anlayıştan gelen Cumhuriyet Halk Partisi, milletin iradesine sonuna kadar inanmaktadır. Tam da bu sebeple biz, anayasa değişikliğinde hangi siyasi görüşten olursa olsun halkımızın sağduyusuna ve iradesine sahip çıkacağına sonuna kadar inanıyoruz.
Her köşeye sıkıştığında sesi yükselen, kendisinden olmayanı ötekileştirmekten çekinmeyen bir anlayıştan, bütün yetkiler ona verildiğinde demokrasi beklemek mümkün değildir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.